USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

«Треба не нарікати, а допомагати!» – мешканці Вишкова долучились до прибирання снігу

21 Грудня 2018 09:23
Аномальні снігопади призвели до надмірного засніження доріг, внаслідок чого снігоочисна техніка Луцька працювала в посиленому режимі. Вдень і вночі комунальний транспорт міста очищував автошляхи та тротуари. Однак в окремих районах Луцька мешканці вирішили долучитися до процесу прибирання самотужки. Люди кажуть – критикувати легше всього, а от зробити щось для свого району може кожен. І підтверджують це власним прикладом.

В районі вулиці героїв УПА, що на Вишкові, – розчищені зупинки, територія біля аптеки та магазину, кілька пішохідних доріжок. Місцеві мешканці розповідають, що це – справа рук сусідів, які вже не перший рік прибирають територію мікрорайону від снігових заметів. До процесу прибирання долучилися Віталій Чернета та Сергій Веремчук, за що місцеві мешканці висловили їм вдячність.

«Ми розуміємо, що в місті величезний обсяг робіт, тому самотужки взялися за очищення тротуарів і зупинок, – розповів лучанин, житель даного району. Критикувати когось найлегше. Але треба розуміти, що наявна техніка комунальних служб не могла швидко впоратися із такими завалами. Сніг йшов такий такий, що після його очищення за півгодини вже й не було видно, де прибирали, а де ні».

«Сусід узяв свого тракторця й приступив до роботи, – розповідає житель вулиці Героїв УПА Сергій Веремчук. – Він уже не перший рік так робить. Вирішив його підтримати. Ми почали з очистки зупинки, далі почистили біля аптеки, а потім взялися і за території біля сусідських обійсть. У результаті почищені дві зупинки, територія біля магазину, аптека, сходи до сусідів і вуличка в районі Героїв УПА. Тут ходять наші діти, тому ми й чистимо сніг.

Які можуть бути претензії до влади? Тим більше, в нас депутат старається щось робити для людей. Також всі домогосподарства забезпечені індивідуальними пластиковими контейнерами, двічі на тиждень сміття забирають. Раніше сміття викидали навіть до річки, а тепер проблема вирішена, скрізь чисто. Раніше люди не хотіли ставити смітники, але для тих, хто не мав змоги купити баків, вирішили надати їх безкоштовно, а в платіжки вносити щомісяця по 7-8 грн за оплату контейнерів. Тепер люди задоволені й уже ніхто не смітить».

«Треба не нарікати, а допомагати. Скаржитися найлегше, а біля своїх дворів і господарі мають наводити порядок, а не чекати, що хтось щось винен. По дворах одразу і видно, де є справжній хазяїн, – вважає Володимир Кабанов, мешканець Вишкова, заступник директора Луцького ліцею-інтернату Волинської обласної ради. – Ми розуміємо, що при таких снігопадах потрібно допомагати і бути всім разом. Самим щось зробити – це вже зовсім інший рівень! Роботящі люди не мають часу на плітки і пересуди, бо вони зайняті справою».

«Щиро дякуємо небайдужим мешканцям Вишкова Віталію Чернеті та Сергію Веремчуку, – зауважив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад. – Цінуємо їх небайдужість та роботу, яку варто відзначити».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
З Вишкова Показати IP 21 Грудня 2018 10:44
А Аркаша Соломатін чому не долучився? Бо ж зиску ніякого... "депутат"...
Ruslan Cherneta Показати IP 21 Грудня 2018 20:53
Може хай Аркадій іцю зупинку продасть
Громадська думка Показати IP 23 Грудня 2018 16:44
Люди платять податки, а у нас на Волині у зимовий період, оказується немає коштів на очищення доріг від снігу, бо забагато вкрали певно. Після аномальних снігопадів проїхався від Луцька до Києва, так проблеми були тільки до Рівненської області, далі все було чудово почищено. Волинська Обласна Адміністрація за підготовку до зимового сезону 2, сідайте і підготуйтеся на наступний раз краще.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus