USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тріщать стіни: лучани просять зупинити ремонт приміщення у їхньому будинку

8 Грудня 2020 21:59
Жителі багатоповерхівки на Київському майдані, 11 просять зупинити будівельні роботи на першому поверсі їхнього будинку, бо в багатьох квартирах з’явилися тріщини на стінах.

Про це розповіла Суспільному мешканка Інна Гвардіяк.

Зі слів жителів будинку, стіни тріщать через будівельні роботи, як другий місяць тривають у приміщенні колишнього магазину на першому поверсі. Голова ОСББ Ольга Бишевич каже: люди, бояться, що будинок завалиться, тому звернулися у комісію з виявлення і запобігання незаконного будівництва Луцької міської ради.
8 грудня представники комісії з виявлення і запобігання незаконного будівництва Луцької міської ради оглянули приміщення.

Представник будівельної фірми Сергій Градневич розповів, що проєкт реконструкції приміщення зараз на експертизі. Її роблять у Києві. Каже: до висновку експертів зі столиці всередині приміщення роботи проводитись не будуть. Нинішні будівельні роботи називає «демонтажем».

Забудовники заспокоюють мешканців будинку. Зі слів підрядника Володимира Мальваного, тріщини у квартирах були і раніше, а будинку та його жителям нічого не загрожує.

Як розповів секретар комісії Сергій Літвицький, на пробивання отворів у несучих конструкціях потрібні дозвільні документи. «Зі слів забудовника, на роботу є проєктна документація, на даний час вона не пред’явлена, обіцяють пред’явити. Казати про порушення, мабуть, ще рано», – каже секретар.

За два останні місяці комісія з виявлення і запобігання незаконного будівництва Луцької міської ради оглянула понад 30 будівельних об’єктів. Висновки про будівництво на Київському майдані в комісії зроблять за два тижні.

Мешканка будинку Тетяна Альмханаві розповіла: поки чекатимуть висновків експертів з Києва. Від цього, каже жінка, залежить, як діятимуть далі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Анонім Показати IP 8 Грудня 2020 23:18
Микитів винен ! Судити його будуть
Ірина Показати IP 9 Грудня 2020 00:22
Вчора була на зустрічі з виконавцями робіт і представниками фірми що замовили ремонтні роботи. Нам і телебаченню все показали і розказали. Були представники міської влади. Тепер хоч ситуація прояснилася, а то наша очільниця ОСББ постійно вводила нас в оману і розпалювала панічні настрої своєю бездіяльністю і некомпетентністю. Приємно що попри конфлікт і сварки власник приміщення оперативно організував цю зустріч, шкода що в запалі наговорили на емоціях людям зайвого, але всі віднеслися з розумінням. Дякуємо працівникам Аверсу за допомогу.
шарій Показати IP 9 Грудня 2020 08:09
дурні люди, які такі тріщини, що вигадуєте!? добре, що є така модна комісія, яка може у всьому розібратися
Ірина Показати IP 9 Грудня 2020 09:15
ОСББ шахраї і брехуни! Треба терміново розганяти!
Лучанин Показати IP 9 Грудня 2020 09:17
Тут явне грубе порушення державних будівельних норм ! Проектна документація відсутня, не проведена експертиза, нема дозволу на проведення будівельних робіт ! Стіни спільна власність - однозначно має бути погодження усіх жителів будинку ! Невже забули трагедію на Рівненській чи аварійну ситуацію на Соборності ? Тут влада має діяти ! Бо сьогоднішній її візит і послідуюча бездіяльніть означатиме або неспроможність управляти процесом і ухиляння від своїх прямих обов'язків або мовчазливе потурання шкурним інтересам замовника. Пріорітет має бути наданий безпеці людей ! Перемички, заведені в несучі стіни, в яких уже зроблені пропили, підтверджують те, що там буть пробиті пройоми. А питання використання прибункової території, облаштування заїздів, логістики, режиму роботи - чого встидливо замовчується ? Власника приміщення, арендаря, проектанта і будпідрядника - є всі підстави притягати до відповідальності вже сьогодні ! А того прораба, який закрив писок маскою і нагло в камеру бреше разом із с&икливим проетантом ще вчора треба було позбавляти сертифікатів на право займатися такою діяльністю ! Абсолютно достатньо підстав для подачі матеріалів до суду !
Юра Рабон до Лучанин Показати IP 9 Грудня 2020 09:54
Якщо компетентна комісія і представники міської влади не вбачають порушень оглянувши повністю територію, то "диванний експерт" вже навішав на всіх ярлики і виніс вироки суду. Кожен повинен робити свою роботу, а не ляпати язиком як помелом. На зборах в суботу що нам казала осббістка бишевіч олія , що власник і забудовник плювали на нас і наші інтереси і ніхто нас не допустить, треба ламати двері і бити вікна щоб побачити що робиться. А нам все показали-розказали і допустили комісію і телебачення. Ще б на всіх будівельних майданчиках так було, а що будинок вже старий і треба укріплювати то відомо усім. А документи хай перевіряють ті хто в тому петрає, а не кожен горлопан з вулиці. Вже докричалися і домітингувалися що біда в країні.
Ретро Показати IP 9 Грудня 2020 09:29
ОДНИМ СЛОВОМ : Виконроб має відповідну освіту та має досвід на виконання таких робіт. Але ДИНАМІКА- це небезпека.
До Юра Рабон Показати IP 9 Грудня 2020 11:28
А компетентною комісією складено Акт, яким зафіксовано висновки за результатами їхнього виїзду безпосередньо на місце ? Якщо ні, то чого тоді вони приїжджали ? Обов'язково долучити до позовної заяви ! ОСББ має право замовити альтернатину експертизу проектної документації у спеціалізованій організації ! У Луцьку є, наприклад, держбудекспертиза чи судово-будівельна експертиза. Так, що у зв'язку із самовільним будівництвом та грубим ігноруванням інтересів жителів необхідно підготувати пакет документів і подати позовну заяву до суду ! А таких засланців продажних гнати подалі с%аною мітлою, шоби біди не наробили, в першу чергу, у власному будинку, не кажучи вже про Україну !
Що воно меле до До Юра Рабон Показати IP 9 Грудня 2020 14:40
Яке самовільне будівництво, хто засланець?? ОСББ тільки гроші вміє видурювати і купувати всілякі дурнички за дорого, а горлопанка Тетяна Альмханаві собі цілий маєток вибудувала на даху магазину, але то добре, тут закони не діють. Будинок не тріщить?? Група мешканців вже ініціюють звернення до правоохоронних органів щодо діяльності ОСББ і його керівника. Будемо і далі інформувати журналістів для об'єктивного висвітлення ситуації.
До Шарій Показати IP 9 Грудня 2020 13:05
Рівень і компетенція такої комісії у такому складі - ніякий ! Це тільки компроментація влади, бо кабінетний чиновник не може давати технічні висновки чи заключення про технічний стан конструкцій ! Для підготовки професійного заключення необхідно залучити спеціалізовану проектну організацію, яка має у своєму складі сертифікованих спеціалістів !
Онотолій до До Шарій Показати IP 9 Грудня 2020 13:16
Для "не оленів" пояснювали, що документами зараз і займається спеціалізована комісія у Києві і замовник робіт контролює це питання.
До Анопопій Показати IP 9 Грудня 2020 16:13
Якщо ти так будуєш Україну, як будуєш "Сільпо" - то шоб ти так жив, як будуєш ! Шо то за така "спеціалізована комісія в Києві" і "...замовник контролює" - хто ж то розродився такою інституцією і такими повноваженнями ? РОЗРОБКА І ЗАТВЕРДЖЕННЯ ДОКУМЕНТАЦІЇ ПОВИННА ПЕРЕДУВАТИ ОТРИМАННЮ ДОЗВОЛУ НА БУДІВНИЦТВО ! Але для тебе, бачу, шо кліренс, шо клімакс - всеодно ! Якби я був власником - то за тобою тільки би загуділо і то на твоє ж щастя, бо в іншому випадку - загудиш, але вже до криміналу !
Онотолій до До Анопопій Показати IP 9 Грудня 2020 16:54
Я взагалі лікар, приходь - полікую.
Тарас Показати IP 9 Грудня 2020 20:33
Даже шкода що від кафе "Моменто" залишилися лише зруйновані стіни. Було так гарно і затишно, та звісно чарівна пані Тетяна!
Прораб Показати IP 9 Грудня 2020 21:40
Якшо ти, так званий лікар, - то якого %&@ до будівництва пхаєшся ! Якшо гінеколог чи проктолог - то пхайся туди, на шо за сало вивчився !
Чуєш раб до Прораб Показати IP 9 Грудня 2020 22:51
Я щелепно-лицевий хірург, можу при нагоді і вправити мізки, потреба бачу є. Де ти прораб був коли комісія приїздила? Ховався з керовніцею осбб у підвалі? Шайка-лейка аферистів, дурять 100 квартир, а вони мовчать і платять, а як до діла то в кущі.
Люся до Прораб Показати IP 11 Грудня 2020 19:13
Судя по культуре написания, то точно прораб который без каски на стройке работал. Если бы моему мужу, доктору, в лицо так сказал, то точно он ему бы глаз на п**у натянул.
В пустоту Показати IP 9 Грудня 2020 22:12
Костя, голова комісії, лапа мера та СБУшникіа - ще той корупціонер, які на такі посади так просто не заходить, згадайте пік транс,-), шолом ляткерУ
Глас божий Показати IP 10 Грудня 2020 09:11
Цікаво аналізувати по змісту коментів володіння предметом, розкриття теми, професіоналізм учасників, рівень знань, володіння законодавчою. нормативною базою і можна прогнозувати очікуваний результат. Шкала: від дурнів до дійсно професійних аргументів, від прояву шкурних інтересів до вболівання за безпеку людей , від продажності і до просто впихнути невпихуєме до намагання направити процес у нормативно-законодаче русло. А сарказм, іронія в коментах тільки вдало відтіняє і розкриває справжнє єство всїх учасників того дійства. А може в члени тої комісії ше попа, ксьондза чи раввіна включити, шоби не лукавили, не вводили в оману і намагались бути принциповими, чесними, порядними, як велить совість і людська мораль !
Журналіст до Глас божий Показати IP 10 Грудня 2020 17:14
Вдало підмічено, коли збунтували людей в суботу і понеділок, викликали телебачення, керівник осбб маючи підтверджений короновірус активно підбурювала маси, знаючи що у вихідні дні і ранок понеділка ні власник, ні орендар, ні відповідальний за будівельні роботи не зможуть сиюминутно приїхати на зустріч, а у вівторок на заплановану зустріч всіх зацікавлених сторін вже ні керівника осбб, ні дуже "грамотних" мешканців-учасників зібрань не було. Але як і обіцялося були комісія з виявлення і запобігання незаконного будівництва Луцької міської ради, представники власника приміщення, представники орендаря приміщення, представники виконавця будівельних робіт. Так що вочевидь прослідковується чиєсь бажання розпалити конфлікт і отримати якісь фінансові вигоди, а мешканців будинку використовують в черговий раз в своїх брудних оборудках. Те що було надано доступ у приміщення всім учасникам зустрічі і телебаченню підтвердило відкритість до конструктивного діалогу орендовинаймачів, власника приміщення та будівельної організації, що і кому тут не зрозуміло??? Напевно тільки тим, хто проти відкриття сучасного по всіх світових стандартах продуктового супермаркету.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus