USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ТРК «Аверс» відкриє своє радіо на Волині

15 Листопада 2019 18:31
Телерадіокомпанія «Аверс» виграла FM-частоти на Волині і отримала право мовити у Луцьку на частоті 100,9 МГц, у селищі Цумань (98,4 МГц) і в Шацьку (91,4 МГц), інформує Перший.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України 14 листопада підбила підсумки конкурсу на місцеве мовлення, що проводився в рамках проекту «Мовлення громад».

Претендентом на частоту у Луцьку була також компанія «Слово Волині» (12 канал).

Яке радіо буде в «Аверса»

«Згідно із законом ми маємо рік на організацію і початок роботи. Але будемо стартувати набагато швидше. Сподіваюся, приблизно через 2 місяці», – прокоментувала директорка ДП ТРК «Аверс» Наталія Московка.

Вона пояснила, що радіостанція матиме «розважально-інформаційний характер».

«Українська музика, новини, інтерактиви. Новини – у більшості місцеві. Розраховуємо, що слухачі будуть прихильні до нас і братимуть участь у наших інтерактивах. Хочемо, щоб в ефірі було багато наших слухачів», – висловилася Наталія Московка.

Вона розповіла, що плануються також спільні телевізійно-радійні ефіри.

Кому ще дали ефір на Волині

Окрім цього, на Волині частоти виграли й інші радіостанції.

У місті Горохові на частоті 93,7 МГц запрацює радіо «Золочів FM», а у селищі Олика на частоті 98,8 МГц – «Львівська хвиля радіо нашого міста».

Конкурс на місцеве мовлення проводився в рамках проекту «Мовлення громад». Загалом по Україні визначили переможців на 37 частотах у 16 областях. Потужність, з якою мовитимуть радіостанції на FM-частотах, − від 0,01 до 1 кВт.

Основними вимогами до програмної концепції передбачено, що в загальному обсязі мовлення не менше як 15 відсотків мають становити інформаційні передачі місцевої тематики, увесь контент має транслюватися лише українською. Також дозволяється ретрансляція програм Суспільного мовлення та програм Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України («Армія FM – військове радіо»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ліна Показати IP 15 Листопада 2019 22:15
Молодці ,,Аверс,,!
Петросян Показати IP 16 Липня 2020 14:49
По інтернету можна слухати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus