USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Трьома вулицями Луцька хочуть заборонити рух міжміських автобусів

17 Червня 2021 15:02
На трьох вулицях обласного центру хочуть заборонити рух громадського транспорту міжміського сполучення.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Зокрема, начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов запропонував обранцям громади внести зміни до рішення Луцької міської ради про автомобільний транспорт.

Зі слів головного транспортника міста, у контексті змін пропонується заборонити рух міжміських автобусів проспектами Перемоги та Василя Мойсея, а також вулицею Яровиця.

Зі слів посадовця, причина запропонованих змін – затори на проспекті Перемоги у районі РЦ «Промінь».

«На зупинках громадського транспорту міжміські автобуси очікують на пасажирів по 20-30 хвилин, чим створюють перешкоди для проїзду інших видів транспорту. Ми пропонуємо заборонити виключно рух міжміського транспорту вулицями Луцька. Приміського ця заборона не стосуватиметься. Однак, ми не просто забороняємо, а ознайомлюємо міжміських перевізників з альтернативними напрямками руху та об’їзду. До прикладу, якщо мова про Ковельський напрямок, то ми рекомендуємо їхати у напрямку села Дачне, далі на вулицю Ківерцівську і на АС 1. Тобто міжміські автобуси повинні зупинятися виключно на автостанціях і при цьому не їхати через місто», – зазначив Володимир Степанов.

Він зауважив, що в управлінні транспорту та зв’язку передбачили й шляхи об’їзду для автобусів місцево-ближнього сполучення.

До прикладу, автобуси рожищенського напрямку вважають міжміськими, але місцево-ближнього сполучення.

«Ми рекомендуємо їм прокладати маршрут за схемою Ковельська – Набережна – шляхопровід на вулиці Ківерцівській – Годіюк – Конякіна – АС1. І якщо альтернативні шляхи об’їзду для міжміського транспорту затвердять, тоді ми будемо створювати пункти пересадки», – зазначив Степанов.

На це депутат Михайло Наход зауважив, що позитивне рішення щодо нових змін у русі громадського транспорту з одного боку розвантажить місто, а з іншого – створить дискомфорт людям.

Однак, Володимир Степанов зауважив, що у такому разі проблему дещо згладять проміжні пункти пересадки з міжміського транспорту на міський.

Зваживши всі «за» і «проти» члени комісії підтримали запропоновані зміни і рекомендували обранцям громади ухвалити їх під час сесії.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
мама Показати IP 17 Червня 2021 15:30
Вибачте, але я щоб добратись з Рожища на роботу в Луцьк маю десять разів пересісти.Девше буде на роботу не ходити
Анонім до мама Показати IP 17 Червня 2021 16:51
Так працюйте в Рожищі, або переїжджайте в Луцьк
Валентина Показати IP 17 Червня 2021 15:31
Уже розвантажили зупинку біля старого ринку, перенісши її за 500 метрів, Геніальне рішення...
Дед Показати IP 17 Червня 2021 15:32
А так можно запрещать?
Віктор Показати IP 17 Червня 2021 16:01
"якщо мова про Ковельський напрямок, то ми рекомендуємо їхати у напрямку села Дачне" А якщо ОТГ села Дачне заборонить їхати автобусам у напрямку цього села тоді що?))
Волиняка до Віктор Показати IP 17 Червня 2021 22:40
ОТГ села Дачне - це місто Луцьк.
лучанин Показати IP 17 Червня 2021 16:13
шановнІ Лучани чому в наших сусіІдів Рівнян проблем з примісським транспортом не виникає даний транспорт їде до примІських АС не заїзджаючи в мІсто по обїзним шляхам а в нас потрібно приміським та міжміським доїзджати чуть не на робоче місце Правильно місцева влада постпає Я думаю нормальнІ ЛУЧАНИ рішення підтримають
Ккк Показати IP 17 Червня 2021 17:03
Щось у нас останнім часом лише "запретить", що цікаво як явище саме по собі.
Богдан Сташинський Показати IP 17 Червня 2021 17:04
Логічно і правильно ...
Пасажир Показати IP 17 Червня 2021 18:22
Дивна логіка в міських чиновників: зупинятись тільки на АС, але не їхати через місто. Цікаво, як з київського напрямку, наприклад, добратися на першу автостанцію, щоб не їхати через місто? Летіти, чи що?
Волиняка до Пасажир Показати IP 17 Червня 2021 22:42
Ви певно випадковий пасажир. Київський еапрямок через центральні дороги не пролягає: АС1 - Карпенка -Карого - Рівненська

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus