USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Міжміські та приміські маршрутки досі курсують центром Луцька. Що кажуть в ОВА

5 Жовтня 2023 18:48
Міжміські та приміські автобуси все ще їздять центральними вулицями та проспектами Луцька, попри заборону міської ради. На дорогах спричиняють затори, забирають пасажирів у міських маршруток, кошти за проїзд не обліковують, наголошують у відділі транспорту Луцької міської ради.

Незважаючи на те, що рішенням Луцької міської ради заборонено проїзд міжміських та приміських маршруток центральними вулицями та проспектами міста, їх чимало і на проспекті Перемоги, і на проспекті Волі, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Журналісти звернулися з інформаційним запитом до департаменту інфраструктури Волинської обласної військової адміністрації як до організатора міжміських і приміських перевезень.

У відповіді вказано, що рішення Луцької міської ради про заборону проїзду з усіма змінами «взято до уваги та ознайомлено перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів на приміських і міжміських маршрутах загального користування».

«На мою думку, це проста відписка. Насправді на сьогодні маємо розбалансування міської мережі. Громадський транспорт Луцької міської ради, особливо тролейбуси, зазнає збоїв графіків руху у зв’язку з тим, що приміський і міжміський транспорт здійснює посадку та висадку пасажирів на зупинках, де це не передбачено паспортами автобусних маршрутів. Ми про це неодноразово наголошували, але поки що консенсусу в цьому питанні не досягнуто», – прокоментував керівник відділу транспорту Луцької міської ради Віктор Главічка.

Цікаво й те, хто регулює тарифи на проїзд у міжміських і приміських автобусах, бо за проїзд містом деякі перевізники беруть із людей по 10 гривень, а деякі – по 15 гривень.

Позиція департаменту інфраструктури ОВА така: мовляв, відповідно до постанови Кабміну, тарифи на такі маршрути є вільними. У відділі транспорту міськради кажуть, це дозволяє процвітати махінаціям перевізників.

«У міжміських і приміських автобусах у випадку проїзду містом водій не видає жодного квитка. Це тіньовий бізнес, тобто жодні податки не сплачуються, що у воєнний час важливо», – наголосив Віктор Главічка.
Люди неодноразово скаржилися, що такі автобуси не виходять на останні вечірні рейси. Однак департамент інфраструктури не перевіряє дотримання перевізниками затверджених графіків руху. Мовляв, такі перевірки не належать до компетенції департаменту. Їх проводить відділ державного нагляду у Волинській області Укртрансбезпеки. Однак головний спеціаліст цього відділу звертає увагу, що тут є нюанси.

«Ми можемо скласти акт проведення перевірки лише тоді, коли є автобус і є водій. Якщо автобуса немає, ми не можемо скласти адмінматеріали. Тоді ми доповідаємо організатору перевезень про те, що виїжджали на рейдову перевірку, такий-то автобус має, відповідно до розкладу руху, бути там о 20:00, але його не було. Це зрив рейсу. Організатор перевезень може вжити заходів відносно перевізника, видати припис, щоби цього більше не повторювалося. Якщо перевізник не буде реагувати на зауваження організатора, останній має право розірвати договір на маршрут і знайти нового перевізника», – каже головний спеціаліст відділу державного нагляду Укртрансбезпеки Вадим Бірук.

Читати ще: У Луцьку боротимуться з приміськими маршрутками і куплять ще чотири тролейбуси

Нагадаємо, на одній із сесій Луцької міської ради міжміським і приміським автобусам заборонили проїжджати центральними вулицями та проспектами обласного центру. Однак вони не зважають на цю заборону.

Лучани скаржаться на завантаження вулиць приміськими і міжміськими автобусами, через які утворюються затори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Спиридон Показати IP 5 Жовтня 2023 19:51
Усе цн повна фігня! Н дали на лапу? От і казяться. Хай покпжуть скарги, хай налагодять рух свої.побитих.маршруток і тролейбусів. Не бачив жодного разу, щоб.через хвилтнну зупинку чужого буса зупинився рух в Луцьку. Соромно читати.
Лучанин Показати IP 6 Жовтня 2023 14:11
Що ви мелете,які збої руху тролейбусів.Відчепіться від перевізників.Їздять приміські і міжміські маршрутки,хай їздять,вони нікому біди не роблять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus