USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Трудові книги українців можуть відійти в минуле уже з липня

23 Листопада 2015 12:33
У Верховну Раду подали Проект рішення, аби ті внесли зміни у законодавство. Згідно з пропозиціями, українцям більше не потрібно буде користуватися трудовими книгами - їх хочуть скасувати, а обов’язки покласти на пенсійний фонд та електронну систему.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що ще в серпні Міністерство економічного розвитку і торгівлі під керівництвом Айвараса Абромавічуса підготувало пакет законів про відміну трудової книжки. Втім, далі пропозицій справа не просунулася.

Зауважимо, що з того часу пройшло чотири місяці, й чиновники все-ж подали документи до Парламенту, про це інформують урядовці.

«Фактично ми переводимо трудові книжки в електронний вигляд. Там інформація не загубиться і не пропаде. Будь-яка людина може замовити витяг з бази даних для своїх цілей, звернеться до Пенсійного фонду і отримає його безкоштовно», - запевнив Айварас Абромавичус.

Варто відзначити, що з 2004-ого року в Україні нарахування пенсій проводять лише на підставі даних Пенсійного фонду, а там вже є інформація про те, коли, ким і де людину було прийняли та звільнили з роботи, а також якою на цих робочих місцях була її заробітна плата.

Якщо у Верховній Раді ухвалять пропоновані пропозиції, то - з 1 липня 2016-ого року інформація більше не буде дублюватися одночасно і на папері, і в електронній формі. Трудові книги відмінять, а інформаційну базу пенсійного розшириться.

ЧИТАТИ ЩЕ: СКАСУВАННЯ ТРУДОВИХ КНИЖОК - ДОБРЕ ЧИ ПОГАНО?

Варто відзначити й те, що відмова від трудових книжок зекономить Україні 500 мільйонів на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
я протестую проти ци Показати IP 23 Листопада 2015 15:24
Ну і в чому тут реформа? Покращення якості життя? - Тільки бюрократизм розведуть черговою своєю окозамилюючою фігнею. Трудова книжка нікому не заважає, ми всі до неї звикли. Її присутність - це взагалі не проблема. Та й питання це зараз 1500-е. В нас що більш нічим зайнятися? Не здатні нічого зробити, то йдіть геть від влади під три чорти, бо ще трохи таких реформ і вас вже будуть вперед ногами звідти виносити. Це вам не часи Януковича. Україна тепер інша. Не вірите? - ще побачите)) Скоро!... Досить знущатися з народу, падлюки!
22222 Показати IP 23 Листопада 2015 16:55
і залишиться тільки людям ярмо повісити на шиї

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus