USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Відмова від трудових книжок зекономить Україні 500 мільйонів на рік

9 Серпня 2015 14:05
У Мінекономіки вирішили позбутися радянського надбання – трудових книжок.

Чиновники підрахували: у разі скасування трудових книжок підприємці економитимуть понад чверть мільярда гривень на рік, - йдеться в сюжеті ТСН.

Трудові знадобляться лише тим, хто працював до двохтисячного року, і то тільки для оформлення пенсії.

Так, відмова від трудових книжок зекономить Україні близько 500 мільйонів гривень на рік. У разі скасування бізнес зекономить часові та грошові витрати на адміністрування та утримання кадрових працівників. У випадку незаконного звільнення у працівника не буде необхідності звертатися до суду для зміни формулювання звільненні в трудовій книжці.



Про те, що трудові книжки щороку коштують зайві півмільярда гривень, Facebook проекту Easy Business пишуть радники з реформ, - повідомляє Еспресо.TV.

"Скасування трудових книжок дозволить зекономити кошти на їх адміністрування та звільнитися від рудименту радянського минулого. Очікується економія трудових витрат на їх адміністрування близько 250 мільйонів гривень та 220 мільйонів гривень - на зберігання трудових книжок", - йдеться у повідомленні.

Як відзначається, відмова від трудових книжок ніяким чином не вплине на нарахування пенсії та соціальних виплат.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
підприємець Показати IP 9 Серпня 2015 14:40
тоді яким чином буде обліковуватись стаж працівників, їхні місця роботи?
Всезнайко до підприємець Показати IP 9 Серпня 2015 15:10
Дійсно, хороша економія... Мільйони людей не отримають пенсію...
Олексій до підприємець Показати IP 9 Серпня 2015 20:34
Думаю створять сайт
Анонім Показати IP 9 Серпня 2015 14:54
компютер для чого?
Просто мама Показати IP 9 Серпня 2015 15:12
Так. Зекономить державі. А скільки людей знову без роботи залишаться?
Анонім Показати IP 9 Серпня 2015 15:27
А перфікований облік нащо? Хто працює, платить податки у пенсійний фонд.А не працює, то й не платить.Досить платити пенсію тим,хто не платить до пенсійного фонду і податки на заробітну плату.Якщо буде так далі тривати,що пенсія одинакова у кого 40 років сажу і в кого 5,абозовсім нема,то ми усі перестанемо працювати офіційно, а будемо працювати у селах, а там ніхто нічого не платить,маючи десятки тисяч прибутку.По 5 корів, десятки гектатрів поля і т.д т п.
Село і німці до Анонім Показати IP 9 Серпня 2015 17:07
Де такі села, в яких господарі мають десятки тисяч прибутку. 5 корів( прокормити і відпасти пробували), десятки гектатрів поля (обробити і продати товар пробували)і т.д т п.
таксист Показати IP 9 Серпня 2015 16:01
роботяга анонім можу вам дати в безоплатну аренду 2га та господарскі споруди за 50 км від луцька ох і заживете можливо і до пенсії не дотянете
Вася Аноніму. Показати IP 9 Серпня 2015 22:30
Не перфікований, а персоніфікований.
дунай Показати IP 10 Серпня 2015 00:43
правильно--треба звільнити з роботи всю бюрократичну нуменклатуру!!! ато сидять рахують незрозуміло що ...хай буде декілька працівників і толкова копютерна програма!
Як Показати IP 10 Серпня 2015 09:55
вираховувати стаж для оплати лікарняного? адже з теперішніми нововведеннями якщо стаж до 3 років оплачується 50%, якщо від 3до 5 - 60 %, якщо від 5до 8 років - 70%, якщо більше 8 років то 100%. Приходить людина на роботу і звідки дізнатись скільки років в неї стажу, на слово вірити чи дзвонити туди де персоніфікований облік ведеться? Що за д**ілізм придумали? Кому на фі* ті книжки заважають і яка з ними морока і затрати?Люди купують їх за власні кошти, зате гарантовано мають на руках документ, який підтверджує їх права на пенсію та лікарняні. А з нашим ментальним розгільдяйством і бардаком іди потім голіруч і доводь. що ти не верблюд. Замісь того щоб робити щось корисне, чинуші по традіційно страждають **.нею.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus