USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Три експрезиденти США засудили штурм Капітолію. Заяви Обами, Клінтона і Буша

7 Січня 2021 09:48
Колишні президенти США Барак Обама, Білл Кінтон та Джордж Буш прокоментували захоплення Капітолію США прихильниками чинного американського лідера Дональда Трампа.

Відповідні заяви вони опублікували в своїх соціальних мережах, передає Страна.

Барак Обама назвав ситуацію із захопленням Капітолію такою, що залишиться в історії США прикладом «найбільшого безчестя і ганьби» для країни. Він вважає, що нападників підбурював Дональд Трамп, який «продовжує безпідставно брехати про результати президентських виборів». На думку Обами саме чинний президент несе відповідальність за те, що сталося.

Обама підтримав тих прихильників республіканської партії, які виступили проти політики Трампа.
Колишній президент Білл Клінтон назвав штурм Капітолію «безпрецедентною атакою на нашу країну, що сіє недовіру до нашої політичної системи і настроює американців один проти одного».

«Сірник підпалив Дональд Трамп і його найгарячіші посібники, в тому числі в Конгресі, заради того, щоб заперечити підсумки виборів, які він програв», – написав Клінтон.

За його оцінкою, вибори були вільними, підрахунок – чесним, результати таким, що не викликають сумнівів. Він закликав охолодити спалахнувший акт насильства, перегорнути сторінку і забезпечити мирну передачу влади.
Експрезидент Джордж Буш заявив, що спостерігав з дружиною за тим, що відбувається, з жахом і відразою, як ніби це відбувалося «в банановій республіці», а не в демократичній державі.

«Це нудотне і жахливе видовище. Так оскаржують результати виборів в бананових республіках, а не в демократичних країнах», – написав Буш.

Він вважає, що на Капітолій напали і засідання Конгресу зірвали люди, чиї пристрасті були підігріті дезінформацією і помилковими надіями. Буш вражений безрозсудною поведінкою окремих політичних лідерів після виборів і тою неповагою до інститутів, традицій і правоохоронних органів, що проявилося вчора.
На коментарі експрезидентів, зокрема, Буша, відреагував телеграм-канал «Політика країни».

«Найцікавіше, що на час каденції Буша припали кольорові революції в Грузії та Україні. У Грузії протестувальники проти підсумків виборів на чолі з Саакашвілі захопили будівлю парламенту і змусили президента Шеварднадзе відректися влади.

В Україні прихильники Ющенка не визнали підсумків другого туру виборів, зібрали Майдан під тиском якого суд оголосив, а влада погодилася на непередбачений Конституцією третій тут виборів – по суті передачу влади Ющенку.

Але тоді президент Буш не дорікав ні грузинських, ні українських протестувальників в тому, що вони свої країни перетворюють на бананові республіки. Навпаки – гаряче підтримав протест і зміну влади після нього », – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в середу, 6 січня прихильники Дональда Трампа прорвалися в Капітолій, де проходило засідання Конгресу США щодо затвердження результатів президентських виборів. Нападники вимагали визнати, що Трамп переміг. Вони зірвали засідання і провели в Капітолії кілька годин, поки їх не видворила Нацгвардія. В даний час засідання в Конгресі відновилося.

За даними поліції, в результаті масових заворушень загинули чотири людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вася Показати IP 7 Січня 2021 10:44
Что-то там не сростается с помаранчевой революцией. Такие эксперименты присущи только нашей территории
Не знаю Показати IP 7 Січня 2021 13:05
Байден заявив, шо протести то не думка більшості, а тому мають бути припинені. Подвійні стандарти, а коли у нас не численні групи радикалів чворять, що хочуть, то в америці кажуть, то ж демократія.
скептик Показати IP 7 Січня 2021 14:57
щось клінтон з постійно відкритим ротом і дурнуватою усмішкою на президента не тягне
скептик Показати IP 7 Січня 2021 15:00
а буш відверто ігнорує обаму який дивиться на буша як пацан на папіка
Анонім Показати IP 7 Січня 2021 15:09
Так в Украіні теж був державний переворот?!
скептик до Анонім Показати IP 7 Січня 2021 15:47
в штатах на виборах не було каруселів і пєчєньє не возили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus