USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Три ювілеї в один день: довгожителька з Володимира відсвяткувала століття разом із 70-річчям доньок

6 Травня 2023 12:49
5 травня володимирчанка Олена Ковальчук відсвяткувала столітній ювілей.

На свято до довгожительки завітали керівниця справ міськвиконкому Ірина Лошенюк, заступниця начальника управління соціальної політики Алла Кузьмич та директорка територіального центру соціального обслуговування Інна Мацьоха. Вони побажали довгожительці міцного здоров’я, душевного спокою та сімейного затишку, яким її огортають діти, внуки та правнуки. Про це повідомили в міській раді Володимира.

Прозвучали слова вітань і на адресу Ніни Чих – доньки Олени Олексіївни, яка цього ж дня відзначає 70-річний ювілей разом із сестрою-двійничкою Зоєю, яка мешкає у Рівному. Пані Ніна повернулась до міста свого дитинства із Калуша, де упродовж багатьох років викладала в училищі культури та мистецтв, аби доглядати за мамою.
Олена Ковальчук каже, що сама не йме віри тому, що їй судилось дожити до такої поважної дати, проте вважає, що все у руках Божих, який, мабуть, неспроста дарував їй таке довге життя. За своє століття, яке провела від самого народження у рідному місті Володимирі, жінці довелось пережити чимало: і кілька окупацій владою різних країн, і воєнне лихоліття, яке перервало її навчання у педагогічному коледжі, та інші історичні перипетії.
Читати ще: 27 років працювала у лікарні: волинянку привітали з 90-річним ювілеєм

Разом з чоловіком, з яким прожила у шлюбі 50 років і якого не стало 28 років тому, Олена Олексіївна виховала чотирьох дітей. Має восьмеро внуків та дванадцятеро правнуків. Попри те, що зозуля накувала їй уже сто років, довгожителька зберегла світлий розум та гарну пам’ять завдяки десяткам віршів, які досі відмінно декламує напам’ять. Серед улюблених – твори волинської поетеси Лесі Українки.
Пані Олена продекламувала кілька віршів з ідеальною дикцією і гостям. Цього дня до ювілярки завітали у гості син, а також онуки та правнуки, які переймають у неї жагу до життя, патріотизм та любов до рідного краю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus