USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Три роки позбавлення волі: за ухилення від призову волинянин отримав тюремний термін

8 Січня 2024 22:17
За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Ковельської окружної прокуратури суд визнав 24-річного жителя села Самари-Оріхові Ковельського району винуватим в ухиленні від призову за мобілізацією (ст. 336 КК України).

Військовозобов'язаний чоловік, визнаний лікарською комісією здоровим і придатним до військової служби, 3 серпня 2023 року отримав персональну повістку про необхідність прибуття для відправки у складі команди для проходження служби у ЗСУ, проте без поважних причин не з'явився на пункт збору.

Жодних правових підстав на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації чоловік не мав, але від призову ухилився.

Читати ще: Три роки позбавлення волі: лучанина покарали за ухилення від призову

Суд призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Солдат поневолі Показати IP 9 Січня 2024 11:11
А за воєнкомів нічого не чути, щось їх ніхто не покарав за зрив мобілізації/держзраду (випустили мільйон чоловіків за $$$ опустили престиж служби в армії до рівня тюрми а той гірше бо люди воліють сісти в тюрму, втопитися в тисі а не в армію). Можна судити тільки бідних і простих людей ? Де статті про посадки і покаранням зрадників і погонах ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus