USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Три роки з дня трагедії: в Одесі вшановують пам'ять загиблих

2 Травня 2017 15:44
В Одесі вшановують пам'ять загиблих 2 травня 2014 року, інформує DW.

Тривають заходи з ушанування пам'яті 48 людей, які загинули в місті три роки тому внаслідок зіткнень між проросійськими та проукраїнськими активістами, а також через пожежу в Будинку профспілок.

Вранці близько ста осіб узяли участь у поминальній акції за першими загиблими під час подій 2 травня 2014 року - представниками проукраїнськоого табору Ігоря Іванова та Андрія Бірюкова.

На розі вулиць Дерибасівської та Преображенської учасники акції розмістили на огорожі тротуару фотографії загиблих, квіти та стрічки в кольорах українського прапора. Відбулася панахида за загиблими, передає інформагенція "Інтерфакс-Україна".

За повідомленням поліції, громадський порядок у місті охороняють понад дві тисячі правоохоронців. Рух транспорту в місцях проведення масових заходів обмежено.

Фальшиві "мінування"

Основні заходи проходять на Куликовому полі біля Будинку профспілок. У першій половині дня поліція евакуювала людей із Куликового поля через анонімне повідомлення про нібито закладений вибуховий пристрій. На місце виїхала оперативно-слідча група, вибухотехніки та працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Згодом у відділі комунікації поліції Одеській області уточнили, що правоохоронці перевіряли повідомлення про мінування Будинку профспілок. Вибухонебезпечних речовин, пристроїв та предметів не знайшли. Після перевірки доступ до Будинку профспілок знову відкрили для громадян.

Як повідомляє кореспондент DW Ігор Бурдига з місця події, біля Будинку профспілок на момент публікації цієї новини проходить поминальна акція. На територію Куликового поля до місця проведення заходів пропускають виключно через металодетектори.

Окрім того, поліція упродовж дня отримала повідомлення про мінування Національного університету імені І. І. Мечникова та Одеського національного політехнічного університету. Вибухівки виявлено не було.

Прес-служба управління Служби безпеки України в Одеській області також повідомила про затримання в Одесі групи місцевих жителів, яких підозрюють у підготовці терористичних актів, диверсій і провокацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus