USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Одесі зафіксували новий різновид кору

9 Лютого 2018 15:48
В інших областях України циркулюють європейські зразки вірусу D8, і лише в Одеській області, окрім D8, виявили B3 (Kabul). Його агресивність дає високий рівень захворюваності та летальності, передає канал 24.

Про це у прямому ефірі місцевого каналу повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

"Важка ситуація з кору ускладнюється тим, що в регіоні генотип вірусу відрізняється від усієї країни. Ми віддавали зразки у Національну лабораторію України. Підтвердили більш агресивний генотип вірусу кору B3 (Kabul) тільки на території Одеської області. Через це для нас надважливо, щоб максимальна кількість людей зробили щеплення", – повідомив Степанов.

За словами Максима Степанова, зараз Одеська область потребує ще 9 тисяч доз, аби забезпечити колективний імунітет на рівні 95% та уникнути нових випадків захворювання.

Нагадаємо, напередодні 3 тисячі доз вакцини від кору були доправлені в Одесу з Дніпропетровської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Цікаво Показати IP 9 Лютого 2018 17:51
Виходить що є різні типи вірусу, а отже щеплення від одного не дає гарантії від іншого. Які вакцини були доправлені в Одеську область? D8? Це саме ними збираються вакцинувати від B3? Чи в нас кругом не ті вакцини що треба? А мені взагалі здається що яка де вакцина є, від такої люди і хворіють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus