USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Три села стали жертвами бюрократів

6 Лютого 2012 10:28
Жертвами бюрократичного підходу до справи стали жителі кількох волинських сіл.

Про це пише газета Волинь-нова.

Лист, в якому жителі трьох сіл Старовижівського і Ковельського районів розповіли про можливу ліквідацію автобусного сполучення між містом залізничників та селом Мильці, став приводом до серйозної розмови керівництва Ковельської райдержадміністрації із представниками Львівської залізниці та ДАІ.

Маршрут цей хочуть закрити, бо він пролягає через два переїзди біля населених пунктів Любче та Гішин, які належним чином не облаштовані та не регульовані. На думку людей (всього 104 підписи), причина для закриття маршруту - настільки нелогічна, що нічого, крім обурення, не викликає. Чимало людей цією ж маршруткою під'їжджають до Милецького монастиря, який знаходиться від цього переїзду за якихось 6 кілометрів.

Але замість того, щоб обладнати переїзди, встановити тут шлагбауми і зробити рух на маршруті справді безпечним, комусь прийшло в голову його закривати. І це при тому, що потяг тут проходить практично двічі на день. До того ж, рух маршрутки розведений у часі з рухом поїзда, тож небезпеки для пасажирів як маршрутки, так і потяга насправді не існує.

Все полягає у тому, що територіальне управління головної державної інспекції на автомобільному транспорті у Волинській області не погоджує паспорти маршрутів автобусного сполучення через ці переїзди. Ковельська райдержадміністрація уже неодноразово письмово зверталася до керівництва Львівської залізниці з проханням позитивно вирішити питання щодо облаштування переїздів, аби зберегти існуючі автобусні маршрути.

Однак залізничне начальство посилається на свою відомчу інструкцію, відповідно до якої автобусний рух допускається лише через регульовані переїзди або ті, що обслуговуються черговим працівником. На основі актів весняного комісійного огляду було визначено перелік переїздів, через які допускається автобусний рух, затверджений наказом начальника Львівської залізниці від 8 червня 2011 року.

Два переїзди, за які просила районна влада, до категорії регульованих не відносяться і до переліку не увійшли. Стосовно облаштування цих переїздів пристроями переїзної сигналізації, то здійснення таких заходів проектом плану на 2012 рік залізницею не передбачається.

У відповіді начальника Львівської залізниці Богдана Піха ковельській районній владі пропонується змінити маршрути руху автобусів, щоб вони не перетинали колію біля сіл Гішин та Любче, або облаштувати залізничні переїзди за кошти місцевого бюджету. Можна було всяке очікувати у відповіді, але шукати того, хто б надурняк зробив твою роботу - це уже занадто, зважаючи на генеральські погони і немалі статки залізниці.

А як твердить начальник Ковельської дистанції колії Віктор Стужук, для того, щоб обладнати цей залізничний переїзд, потрібно витратити півтора-два мільйони гривень, а таких об'єктів на залізниці є добрих чотири десятки, і по кожному з них влада на місцях письмово просить.

«Збитковість цієї дільниці, про яку говоримо, за добу, як мінімум, 10 тисяч гривень. Я уже задавав це питання владі. Вийдіть на Камінь-Каширську райдержадміністрацію і скажіть: «Шановні люди! На сьогоднішній день люди поїздом не їздять. Отака збитковість. П'ятдесят кілометрів перевезти вагон лісу з Каменя-Каширського до Ковеля можна на трьох-чотирьох КамАЗах. І закрийте ті переїзди назавжди! Закрийте! Вони не потрібні нікому! Скоро весь ліс вивезуть з Каменя-Каширського — і все...», - стверджує посадовець.

Цілу годину говорили-балакали, товкли воду в ступі керівники району, сільські голови та перевізники із начальником дистанції колії. Одні просили подбати за потреби сільських людей, інший погоджувався, але пояснював, що інструкція для нього – це закон, через який переступити — все одно, що «похоронити» себе як керівника.

Завидну субординацію проявив начальник Ковельського міжрайонного відділення ДАІ майор міліції Анатолій Селівончик, який зробить усе, аби тільки на це був дозвіл «згори». Іноді здавалось, що уже начебто знайдено вихід з непростої ситуації, але тут як тут спрацьовував інстинкт самозбереження.

«Може нам переселити людей?» - жартома запитав присутніх голова Ковельської районної ради Петро Якубук. І серйозно додав: «Хочемо ми чи не хочемо, але людей треба возити».

По-діловому підійшов до справи перший заступник голови Ковельської райдержадміністрації Борис Андріюк, який запропонував письмово рекомендувати начальнику дистанції колії забезпечити чергування відповідальних працівників на тих двох нерегульованих переїздах в часи руху залізничного транспорту, а начальнику відділення ДАІ – забезпечити там безпеку дорожнього руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus