USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Три волинських нардепи підтримали мовний законопроект

5 Червня 2012 13:44
Верховна Рада України у першому читанні ухвалила мовний законопроект Колесніченка-Ківалова.

Про це повідомляє Газета.UA.

Законопроект прийняли за основу, тож тепер він чекатиме на друге читання у парламенті.
«За» проголосували 234 депутати.
Законопроект підтримали троє нардепів-волинян: представники Партії регіонів Анатолій Горбатюк і Григорій Смітюх, а також комуніст Адам Мартинюк.
Натомість не взяли участь у голосуванні народні депутати Ігор Палиця та Володимир Карпук (обоє – фракція НУНС), Євген Кирильчук, Віктор Олійник, Микола Потапчук та Сергій Шевчук (усі – фракція «БЮТ-Батьківщина»), а також Катерина Ващук (фракція Народної партії).
Трибуна та президія ВР у цей час були заблоковані, а опозиціонери стояли біля своїх місць. Однак вони не завадили голосуванню. Вони свистіли та вигукували «Ганьба!»
Біля Верховної Ради проходить мітинг за і проти мовного законопроекту «регіоналів».
Незважаючи на сильну зливу, люди не розходяться, а навпаки прибувають.
Зокрема від Європейської площі підійшла ще одна колона мітингувальників із символікою «Батьківщини».
Окрім того, на мітингу закликали бойкотувати Євро-2012.
«Не буде мови - не буде Євро», - вигукнули зі сцени, що викликало хвилю схвалення.
Також учасники акції пообіцяли з усіх стадіонів під час футбольного чемпіонату кричати «Спасибо жителям Донбасса». Учасники мітингу прокричали цю текстівку з десяток разів. Наразі мітинг продовжується, у Маріїнському парку збільшилась кількість правоохоронців, але поки вони стоять на місці.
Як голосували народні депутати за мовний законопроект:








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 45
Руслана Показати IP 5 Червня 2012 13:55
СВОЛОЧІ!!! Продали Україну!!!!!!!!!!!!!!
Факт Показати IP 5 Червня 2012 14:06
Борисе Петровичу, вітаю! Ваша партія за допомогою волинських ... поцілувала в ... сусідню державу!
ххх Показати IP 5 Червня 2012 14:11
продажні полішуки
ss Показати IP 5 Червня 2012 14:19
Что посеют,то и пожнут,Язык УКРАИНСКИЙ один должен быть государственным.Украина привыше всего..........
Совість Волині Показати IP 5 Червня 2012 14:33
Ну наконец то справедливость в стране восторжествовала!!! Отличная новость! УРА!!!
БЕНДЕР до Совість Волині Показати IP 5 Червня 2012 15:23
Побачимо ,що буде до другого читання ! багато чого може статись ))) А гадік калєснічєнко(колишній володимир-волинський камсамолєц)та всячєські канановічі рано радіють!
111 до Совість Волині Показати IP 6 Червня 2012 20:14
Учи китайську тепер. На сході в першу чергу спитають.
йолка до Совість Волині Показати IP 6 Червня 2012 20:28
Ну все! Сейчас моментально повысится уровень жизни, улучшится качество образования и медицины, упадут цены на бензин, снизятся налоги, гопники начнут уступать бабушкам место в троллейбусах и даже тучи на небе сами по себе разойдутся! Вот житуха настанет!.. Как мы без этого до сих пор обходились? Ума не приложу...
зaгрeб Показати IP 5 Червня 2012 14:38
Горeть вaм в aду продaжныe свиньи.
ХХХХХ Показати IP 5 Червня 2012 14:44
Запроданці..................
tata Показати IP 5 Червня 2012 14:57
Продажні падлюки! Нічого,все їм повернеться за їхні заслуги!!!Огидно дивитися на так званих прихильників.Не задумуються, що душу продали - тварюки!
Схід Показати IP 5 Червня 2012 15:29
Молодці.Мали і мають свою позицію.Опозиція хай вчиться послідовності,твердості поглядів,системності відстоювання політичної платформи.Вибори їх не лякають,народ любить сильних,а не перевертнів.Регіони гоніть від себе всіх примазених і у вас все вийде.
захід до Схід Показати IP 6 Червня 2012 12:25
Мені Вас шкода пане, що ви такий недалекоглядний чоловік. Дивіться щоб ті сильні до Вас не добралися, бо схаркувати будеш довго..
....... до захід Показати IP 6 Червня 2012 18:17
Ви знаєте, до таких коментаторів, як "схід" немає потреби добиратись, з них нічого не візьмеш. Свій голос давно за 100 г розведеного спирту продали, а більше...??? Хіба що недолугі коментарі писати.
сeрж Показати IP 5 Червня 2012 15:30
Всe вaм повeрнeться внукaми прaвнукaми .Бог нe фрaeр.
Макар Показати IP 5 Червня 2012 15:44
Я не дивуюсь з тих депутатів для яких російська рідніша і Росія миліша,але депутатів ,продажних хохлів,що пройшли від української Волині потрібно"гідно"зустріти по приїзді в округи.Заствавити сук гімно їсти.А червоного підере з полісся не пустити навіть в межі області.
Павло Показати IP 5 Червня 2012 16:08
Вкотре ПР і КПУ довели свою продажність і вміння задурювати народ! Людям кинули кістку розбрату а самі суки жирують, і далі все деребанять і крадуть!
просто_поц Показати IP 5 Червня 2012 16:18
Суп трататуй (хочеш пий , а хочеш жуй) Ми готуємо незвичний, Борщ сьогодні політичний. З крана наберем води, А як випили ..., То підійде їхня кров. Яценюк в розхід пішов. Потім ми реберця Юлі, Закидаєм до каструлі. Далі буде солі дрібка, А потом шматок Тігіпка. От і бульбу час кидати, Але де ж її узяти? Президент підійде наш, (десь я чув що він бульбаш). Але ще в каструлі пусто.. Треба закидать капусту. А капуста – у Ахмета. І п...ц йому за ето. Щоб червоний борщ зробився, Симоненко знадобився. Щоб жирніший трохи був, Бродського туди х...в. Краще ніж люба перчинка, Богусловської печінка. Яновичу не везе, Кину псові, най гризе. А потом до нас на бал, Прийде Лектор Ганібал!
в.в.маяковський Показати IP 5 Червня 2012 16:29
Я волком бы выгрыз бюрократизм, К мандатам почтения нету, К любым чертям с матерями катись любая бумажка . Но эту ... Я достаю , как в трамвае талон, как немец с хот дога сосиски. Читайте , завидуйте , это --- закон о праве не знать украинский!
Вася з Маневич Показати IP 5 Червня 2012 16:46
А червоний "підар" з Волині уже давно на державній машині їздить по Поліссю з ціллю передвиборної агітації. На перший день Трійці під захистом 4-х охоронців-мордоворотів він вручав посвідчення матерям-героїням Маневицького району. Цю функцію завжди виконував голова ОДА чи району, а цей квадратний кордупель нині перебрав її на себе. Адмінресурс, адмінпадло, гнилий комуняка.
Руслана Показати IP 5 Червня 2012 18:28
Шкода, що ніхто не слухає обурений народ:((((((А Ківалов вже пихато заявив, що в другому читанні закон про дві мови протягнуть. Тож скоро українську знищать так як білоруську...А перед виборами всі так себе прихвалють, що дбають про народ, сволочі!!!!!!!!!!!!!!!
клим борісовіч Показати IP 5 Червня 2012 19:45
На вулиці негри, в кабміні євреї, на сценах співають шалави і геї. По ящику вічно ментовські розклади, й погані новини з верховної ради. І знов відчуваю я прояв симптома, Що тянуться руки у мене до лома.
За шмат гнилої ковбаси... Показати IP 5 Червня 2012 19:46
Хай будуть ппрокляті запроданці до сьомого коліна!
Лучанин Показати IP 5 Червня 2012 20:01
Люди, ау! Здравомислячі, читаючі та аналізуючі прочитане тут є? Де в тому законі йдеться про російську мову (Где в законопроекте идет речь о русском языке? Where in the bill refers to the Russian language?)? Виписку з законопроекту в студію, please. Хоч хтось з коментарів той проект читав? Як партія влади, так і деспозиція накручують собі рейтинг, а в людей чуби тріщать. Ну невже український народ взагалі не здатний до навчання? І то за стільки років! Соромно жити серед людей, які сприймають все тільки "на горло" і не мають свїх мізків як з однієї так і з іншої сторони барикад!
Сергій до Лучанин Показати IP 6 Червня 2012 10:46
А ви шановний читали?Я читав.Для того щоб зрозуміти,що це закон проти української мови,зовсім необов*язково щоб там були слова"українська мова забороняється,а на її місце вводиться мова російська".Це зрозуміло й так ,що, якщо українську знати в державі Україна вже буде не обов*язково,то через кілька років україномовний громадянин країни відчуватиме себе у власній державі іноземцем не тільки на сході і в Криму,а навіть в Києві,Житомирі чи Вінниці.Так,що не вдавайте з себе розумника.Я трохи поїздив по СРСР в свій час і добре пам*ятаю ті часи,коли навіть в Луцьку українською було розмовляти непрестижно і луцька молодь масово переходила на російську.В ті часи статус української був подібний до того,що хоче йому відвести нинішня українофобська влада.
вітя Показати IP 5 Червня 2012 20:10
на рахунок мартинюка. хочеться закрити рот полішукам які захищали свого адама з піною в роті коли йшло обговорення на сайті про його поїздку в камінь. зїли бл..ь.
Каріна Показати IP 5 Червня 2012 20:16
В українській державі українську мову!!! Законну, офіційну, лише одну! А інші як хочуть собі, так хай і розмовляють, нема чого кацапам лізти.
гол Показати IP 5 Червня 2012 20:37
Виконувати програмні засади партії,предвиборчі обіцянки-це сила.Помаранчі обіцяли, а не виконали нічого,того і програли і програють.В Партії регіонів є порядок,тому там не має "тушок",не має перебіщиків.Зараз головне перемогти збірну Шведції,краще вболівати,а не сваритись і все буде добре.УКРАЇНА-ЧЕМПІОН!!!!!!
міля Показати IP 5 Червня 2012 21:08
Смітюхи є смітюхи від кореня слова сміття. Мені за це подло завжи стидоба і за школу у Кончі-заспі і ворований бізнес і за хімічний ковельський хліб.
Оля Показати IP 5 Червня 2012 21:35
Риба псується з голови обладміністрації
виталий Показати IP 5 Червня 2012 22:34
Молодцы. Пацаны сказали, пацаны сделали.
Скептик. Показати IP 6 Червня 2012 00:12
Пришла пора вкусить горечь поражений. «Зеркало недели» №34 "Русский язык в Украине — без эмоций" А. Толпыго, Д. Кирюхин, Е. Большов, М. Белецкий, М. Погребинский "... доля украинцев, выбирающих украинский язык, ни разу не превысила 50%, а доля выбирающих русский всегда была выше 50%. О чем говорят эти данные? Как минимум о том, что распространенность украинского и русского языков примерно одинакова и ссылки на данные переписи 2001 года при формировании государственной языковой политики не вполне корректны" http://zn.ua/EDUCATION/russkiy_yazyk_v_ukraine__bez_emotsiy-61069.html
+ Показати IP 6 Червня 2012 08:08
Рідну матір продадуть...
Гоги Дум Показати IP 6 Червня 2012 09:08
Пацани як пацани, а помаранчеві геть клоунадою займаються... І це ті. що голосніше від усіх закликали; "Галасуй, або програєш-шььь!"
11 Показати IP 6 Червня 2012 10:06
запроданці - це самі страшні люди. шкода що зпозорили наш край.
Коментар з іншого сайту (доречний) Показати IP 6 Червня 2012 13:07
Все дело в том, что Россия, искусственно созданное государство. Московское княжество которое вышло из состава Киевской Руси. Не имеет ни своей истории, ни культуры, ни языка. Фактически территория РФ состоит из территории 76 прихваченных, присоединенных, оккупированных государств и народностей. Чечни, Бурятии, Якутии, Осетии, Мордовии, Абхазии, Ненцев и десятков других. Русские как нация это смесь русин (украинцев) с угро финнами и другими народами с которыми князья московские впоследствии смешались. Отсюда и желание поработить и присвоить не только земли а и чужую культуру, язык. Я не против русских, у меня в России много родственников, подданых России, но я против захватнической и оккупационной политики России. Но Бог шельму метит, как бы им не пришлось принимать второй язык китайский, а к этому идет. Уже часть востока России, китайская.
Ігоррр Показати IP 6 Червня 2012 14:38
Якщо вже волиняни здають мову, то кому її захищати?
Лучанка Показати IP 6 Червня 2012 14:44
Позор Горбатюку!!!!!!!!!!!!
луцьк Показати IP 6 Червня 2012 15:29
позор всім 3- героїв знаємо поіменно - зробімо вірні висновки- скоро прийдуть назад у депутати проситися то ж відповімо їм достойно.Шкода що затуркане Полісся за Адама проголосує.А може ж таки й ні!
Марта до луцьк Показати IP 6 Червня 2012 17:07
Та проголосують полішуки за свого Адама. Пару постів вище згадували, як луцька молодь переходила на російську. Пам'ятаю я цей час також. Але молодь була не луцька, а поліська, яка приїзджала в Луцьк вчитися чи працювати. От вони масово "разгаварівали па рускаму, патаму што так культурнєє"
ОсьВАМ Показати IP 6 Червня 2012 17:01
Конкретні хлопці.Пошліть всіх .....помаранчів,імпотентів кінчих. Слинею забризгались,жовчею стікають,штани мокрі,а в політику лізуть.ЦІ троє для Волині щось ще можуть зробити корисного і голосують як треба.Одним словом-команда.
базар Показати IP 6 Червня 2012 17:11
А ковельський Ваня Смітюх то родич цьому антиукраїнцю Григорію, чи нє. Якщо родич, то однакові валянки на одну ногу. Ще преться у Верховний совєт один антиукраїнець.
лікар Показати IP 6 Червня 2012 18:19
Про Івана Смітюха нічого не пишіть він все рівно не читає. бо не грамотний. У школі вивчив тількі голосні букви.
Волинянин Показати IP 6 Червня 2012 18:24
Схоже дійсно ніхто з вельмишановних коментатірв закону не прочитав, а коментує тільки сказане опозицією для якої також подібний закон являється темою для піару. В законі взагалі не йде мова про російську мову.
Павло Поліщук Показати IP 6 Червня 2012 19:12
Волиняни - оцінимо на виборах діяльність партії регіонів: забезпечимо їм обласний показник по 5 округах - 2% голосів! А будуть нагинати адмінресурсом - то й цілих 1,5%.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus