USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Спортсмен, дідусь, доброволець: рідні розповіли про 59-річного військового з Волині

6 Червня 2022 06:15
59-річний лучанин Володимир у перший день повномасштабного вторгнення російських військ в Україну пішов служити добровольцем у 100-ту окрему бригаду територіальної оборони Волині, що в складі Збройних сил України.

Як розповіла Суспільному дружина тероборонівця Світлана Наумук, до служби чоловік працював у спортивній сфері, захищати Україну зі зброєю в руках був готовий і раніше.

«2014 рік ми зустрічали з Володею на Майдані, і вже коли почалася АТО, він кілька разів ходив у військкомат, але його не взяли ні в 14-му, ні в 15-му, ні в 16-му роках", – каже лучанка.

Зі слів жінки, у їхній родині до війська пішли троє чоловіків: «Мені приємно, що мій чоловік зробив саме такий вчинок, вибір, де йому сьогодні бути».
Дружина Світлана, дочка Катерина та онук Юрій пишаються вчинком чоловіка, батька й дідуся Володимира.

«Я швидше здивувалася б, як би він сказав: «Ну, типу, сидимо» чи ще щось в такому дусі. Не скажу, що він був радий, мовляв, ура, зараз усіх там їх порвемо, а був сумний, що от, воно почалося», – зазначила донька військового.
11-річний онук Юрій Наумук вивчає бойові мистецтва. Для нього дідусь є прикладом.

«Мій дідусь є спортсменом. Ми разом ходили на спортмайданчики, робили різні вправи, він просто хотів, щоб я був схожий на нього, бо у нас усі в сім'ї спортивні, він хотів, щоб я не відставав», – каже школяр.
Родина військового зателефонувала до нього. Уся сім'я зібралася в дерев'яній альтанці біля дому, який власними силами збудував Володимир. Із чоловіком спілкувалася дружина Світлана.
«Ситуація у нас нормальна: виконуємо завдання, поставлені командуванням. Усе іде за планом. Як здоров'я? Напевно, краще, бо я трохи щось поправився», – зазначив військовий і додав, що мріє й чекає, аби разом із ріднею посмакувати чаю в тій же альтанці.

Через три місяці Володимиру виповниться 60 років. Дружина Світлана Наумук каже: знаходить у вірі силу і сподівання на перемогу в цій війні та на якнайшвидше повернення чоловіка, батька й дідуся до рідної домівки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus