USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Трюки для найвідоміших американських фільмів створюються в Україні

30 Серпня 2009 11:00
Мало хто знає, що спецефекти в деяких голлівудських фільмах, що зривали рекордні каси і отримували Оскар, створювалися в Україні. Про це 30 серпня повідомляють «Волинські Новини».
Львівська компанія програмістів ELEKS Software має пряме відношення до таких світовим кінохітів, як Спайдермен, Гаррі Поттер або Халк. «Всі програми трюків у цих фільмах розроблені і створені нами», – розповів Корреспонденту Олексій Скрипник, генеральний директор і засновник компанії.
Потрапити на голлівудський кіноринок львів’янам допомогла безглузда випадковість. Вони отримали просте замовлення від американської компанії FTSI, що виробляє системи для спецефектів у кіно, театрах і парках розваг. Однак, приїхавши до Лас-Вегасу до виконаної роботи, дізналися, що їхній замовник помилився.
Той, у свою чергу, запропонував українцям взяти участь у проекті для The Walt Disney Company. Для цього потрібно було виправити несправність у програмі, що управляє килимом-літаком в парку Діснейленд в Каліфорнії. Після успішної співпраці з ELEKS підписали контракт, що встановив для них міцний зв’язок з Голівудом.
За словами пана Фішера, це команда неймовірно розумних людей, які вміють працювати дуже швидко і роблять це краще, ніж будь-яка компанія у США, якою б дорогою вона не булла.
Скотт Фішер, президент FTSI, не натішиться партнерством з ELEKS, зазначаючи в телефонному інтерв’ю Корреспонденту, що ціна аж ніяк не була вирішальним фактором у його рішенні співпрацювати з львівськими програмістами.
«Ми вибрали ELEKS через рівень їхніх фахівців», – запевняє Фішер. «Це команда неймовірно розумних людей, які вміють працювати дуже швидко і роблять це краще, ніж будь-яка компанія у США, якою б дорогою вона не була».
Розповідаючи про свої заокеанські успіхи, Скрипник тут же додає, що для нього робота в Мецці світового кінематографу – це «повна фігня». Він пояснює, що основний прибуток його команді приносять більш серйозні проекти, як, наприклад, розробка систем інвестиційного бізнесу для однієї з найбільших фінансових корпорацій США, The Bank of New York Mellon.
Усього ж за останні сім років ELEKS здійснила приблизно 500 проектів вартістю до $ 2 мільйона, а мінімальний річний оборот компанії становить $ 3 мільйона.
До того ж, виробники обладнання, як американські, так, особливо, і з СНД, часто опиняються за кадром. «Технічній компанії, а особливо з СНД, потрапити в титри практично неможливо», – розповів Корреспонденту Заступник голови правління Фільмотехнік Денис Кокуш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 31 Серпня 2009 08:29
Это хорошо! Но что-то ребята себя задешево "продают". Такие работы в Америке стоят уж на много дороже чем 2млн. ...:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus