USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

85% ураження легень: в Івано-Франківську 8-річний хлопчик з COVID пів місяця провів на ШВЛ

18 Березня 2021 16:10
В Івано-Франківську лікарі врятували 8-річного хлопчика з важким перебігом COVID-19. У дитини було уражено 85% легень.

Про це повідомив генеральний директор Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні Тарас Мельник у Фейсбуці, передає ТСН.

За його словами, погіршення епідеміологічної ситуації в області торкнулося і дітей. Зокрема, коронавірусна хвороба почала протікати у них складніше.

«До цього часу ми не стикалися з украй важким перебігом COVID-19 у наших маленьких пацієнтів. Проте, на сьогодні ситуація змінилася. Прикладом цього є історія восьмирічного хлопчика, який захворів 20 лютого 2021 року. Стан дитини прогресуюче погіршувався, його госпіталізували у відділення анестезіології та інтенсивної терапії обласної дитячої клінічної лікарні. За даними комп‘ютерної томографії виявили більше 85% ураження легень! Це супроводжувалось тяжкими порушеннями в роботі усіх органів та систем», – розповів Тарас Мельник.

Хлопчик провів 15 днів на штучній вентиляції легень. «15 тяжких днів лікарі відділення боролися із підступними проявами недуги, поки дитина не почала дихати самостійно, без підтримки апарату та відновились усі життєво важливі показники. Це дало змогу перевести дитину на подальше лікування в пульмонологічне відділення стаціонару», – розповів він.

Він подякував медикам за професіоналізм та закликав громадян не зволікати із зверненням до фахівців. «Тому що втрачений час ускладнює процес лікування і погіршує прогнози для одужання, а також не нехтуйте протиепідемічними заходами», – додав лікар.

Нагадаємо, у четвер, 18 березня 2021 року, в Україні зафіксували 15 053 нові випадки коронавірусу, 267 смертей (усього – 29 253), а також 6 514 людей, які одужали (від початку пандемії – 1 244 190).

17 березня у Вінницькій області помер 3-річний хлопчик, який перехворів коронавірусом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus