USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Це неповага до історичної пам‘ятки: кандидат від Слуги народу пропонує перенести базар з-під замку*

16 Липня 2019 18:08
Луцький замок з його багатовіковою історією є окрасою міста, а також важливим туристичним об’єктом, який приваблює гостей не лише з України, а й з-за кордону. Але Центральний ринок, розташований під мурами замку, не сприяє формуванню позитивного туристичного образу Луцька. У дні роботи базару навколо панує хаос, пише Перший.

Кандидат в депутати Верховної Ради України від політичної партії «Слуга народу» в одномандатному виборчому окрузі №22 (м. Луцьк) Сергій Пісачук вважає, що для розвитку міста та залучення інвесторів Центральний ринок потрібно перенести в більш прийнятне місце.

«Луцьк має доволі потужний туристичний потенціал, який потрібно розвивати. А саме – створювати привабливі умови для гостей міста та інвесторів, що допоможе залучити додаткові кошти до міського бюджету. Але перше, що бачить людина, заходячи в історичну частину Луцька, а саме до Замку Любарта, – захаращений ринок і хаотичне паркування автівок та гори сміття. Також не додають привабливості й відлякують туристів ржаві «черепашки», пейзаж на які відкривається з оглядових веж замку і багнюка, яку місять за ногами відвідувачі ринку. Це просто неповага до історичної пам’ятки, яку потрібно не лише охороняти, а й підтримувати в належному стані. Тому я активно підтримую ініціативу міської ради щодо перенесення Центрального ринку в інше, комфортніше і для лучан, і для підприємців місце та обурений нагнітанням обстановки кількома одіозними власниками землі під ринком, які десятки років паразитують на громаді міста і набивають власні кишені», – каже Сергій Васильович.

Сергій Пісачук ділиться і думками, як вчинити з людьми, які з недовірою ставляться до зміни місця ведення бізнесу.

«Думка наших жителів має бути вирішальною в цьому питанні. Але як на мене, то мікрорайон ДПЗ підходить для Центрального ринку чи не найкраще. Адже він не надто віддалений від теперішнього ринку. Розумію, що власникам торгових точок не так і легко наважитися на переїзд, але це потрібно зробити, інакше з часом старе місто має всі шанси перетворитися на відстійник чи сміттєзвалище.

Міська влада, своєю чергою, має зацікавити і пришвидшити переїзд підприємців. На новій території потрібно створити комфортні умови, аби зручно було всім: і покупцям, і підприємцям, а головне – вберегти замок від руйнування та визволити його зі сміттєвої пастки. Люди швидко звикнуть до нової локації ринку, і кількість покупців не зменшиться», – зазначає Сергій Пісачук.

Перенесення місця торгівлі дасть значні можливості розширити туристичну сферу міста, залучити нових відвідувачів, інвесторів та наповнити міський бюджет.

«На місці ринку можна обладнати охайний ярмарок з сувенірною продукцією, зробити належну автостоянку. Також варто подумати про створення культурної платформи поблизу замку, де митці мали б можливість демонструвати та продавати свої вироби. Крім цього, під мурами замку доречно було б проводити різноманітні фестивалі та мистецькі заходи, зокрема міжнародні. Все це привернуло б увагу іноземного туриста й інвестора.Міський бюджет, своєю чергою, отримав би значне наповнення, що дозволило б покращувати дорожню інфраструктуру міста та робити його комфортнішим для лучан і приїжджих.

Від цього виграє кожен лучанин. Львів свого часу наважився на ряд непростих і непопулярних серд містян рішень і бачимо, що відбувається там зараз. Крім того, перенесення Старого ринку дасть можливість значно розвантажити вулиці та забезпечить комфортний доїзд туристичних автобусів», – каже пан Сергій.
За словами Сергія Пісачука, місто потрібно розвивати комплексно, не завдаючи шкоди бізнесу. А у статусі народного депутата це зробити значно легше.

«Луцьку потрібно дати нове дихання. Ставши народним депутатом, легше розв’язувати важливі й болючі проблеми міста та лобіювати створення доступного і прозорого ділового та інвестиційного кліматів. Адже тоді для Луцька відкриються нові економічні можливості розвитку. Все це потрібно робити комплексно – розвивати інфраструктуру, відновлювати історичну самобутність старого міста, підтримувати митців, архітекторів та художників. Лише дотримуючись основних цінностей – чесності, відкритості та поваги до людей – легко працювати з лучаними і для лучан», – підсумував кандидат.

Зробимо їх ще раз!

Людмила ОЛЕВСЬКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Анонім Показати IP 16 Липня 2019 18:21
От закрийте всі казино,купіть нові маршрутки,тролейбуси,зробіть людську дорогу,велодоріжки,зі смородом покінчіть і інше,щоб приваблювало туристів,та й щоб нам лучанам було комфортно жити,а тоді вже про базар говоріть!А то знов маніпулюють ринками і землею
Ги Показати IP 16 Липня 2019 18:21
О, ще одна нафталінова тєма перед виборами....
Лучанин Показати IP 16 Липня 2019 18:30
"вберегти замок від руйнування "? Ви серйозно?Гучна музика яка лунає в замку це не руйнування?А скажіть нюхати фекалії щодня це повага до нас,може досить тим базаром всі дири затуляти
Луцьк до Лучанин Показати IP 16 Липня 2019 18:47
Підтримую попередні коментарі на 100%,але цей гадюрник,що зветься Центральний ринок треба прибрати.
лучанка Показати IP 16 Липня 2019 18:41
Давно пора. А то зробили срач у центрі міста біля самого замку . Найбільш значуще місце Луцька і таке загаджене. Тільки ніхто не вижене торгашів, то факт. Навіть не мрійте, затопчуть.
Юрій Показати IP 16 Липня 2019 18:56
Сморід в Луцьку,схеми мафіозні,а воно знайшло проблему...Старий Ринок потрібно осучаснити і реконструювати.А воно тільки до корита і вже на людей плює.
бомбейро Показати IP 16 Липня 2019 18:56
до виборів 4 доби пан сергій організуй косіння лопоху та бурянів кругом замку на валах я особисто пройдусь своєю вулицею і 100 із 128 проголосують за вас чи може корінь буряну армує схили
в.а. Показати IP 16 Липня 2019 19:04
Ця писанина добродія Пісачука не що інше як вправи з шкільного твору "на вільну тему" - з нікчемними твердженнями про розквіт торгівлі на ДПЗ. Чи не ясно, що для торгівлі має принципове значення місце розташування - завжди на перетині шляхів, а не на околиці міста. Також жителям середмістя не під силу добиратись на ДПЗ. Він знає скільки часу на громадському транспорті треба микатись на те ДПЗ ?. Чи він пропонує всім на додачу обзавестись авто, велосипедами, самокатами , повітряними кулями чи ще якоюсь транспортною атрибутикою ? Просто побудуйте на цьому місці сучасний великий виключно критий ринок типу "Ювант" тільки втричі більший і не морочте ні собі ні людям голови. Архітектурно виважений він стане окрасою старого міста без якого середньовіччя - не середньовіччя. Чи автору відомо, що наше місто започатковано саме заради торгівлі і ринку, ярмаркам, бо інакше такому малолітньому Пісачуку не було б де розігнатися за своїми фантазіями.
127 Показати IP 16 Липня 2019 19:15
А може краще замок перенести.
Тимур Показати IP 16 Липня 2019 19:56
Лучанам потрібний Центральний Ринок!Слуга щось наплутав,рветься до корита.
Serhiy L Показати IP 16 Липня 2019 20:02
Ринок нам лучанам там треба,реконструювати його і все,а пан кандидат щось у житті зробив?
Дуб Показати IP 16 Липня 2019 22:04
Слуга далі свого носа не бачить. Враховуючи зміст навіяної фікс-ідеї бачення проблеми з різних ракурсів не зявиться. Не може зявитися те чого в людинині нема. Залишається питання відкритим - Чого Ти Лізеш в Депутати? В Раді ти будеш ще одним Зе-Бовдуром і не більше.
Анонім Показати IP 16 Липня 2019 22:38
Ця писанина добродія Пісачука не що інше як вправи з шкільного твору "на вільну тему" - з нікчемними твердженнями про розквіт торгівлі на ДПЗ. Чи не ясно, що для торгівлі має принципове значення місце розташування - завжди на перетині шляхів, а не на околиці міста. Також жителям середмістя не під силу добиратись на ДПЗ. Він знає скільки часу на громадському транспорті треба микатись на те ДПЗ ?. Чи він пропонує всім на додачу обзавестись авто, велосипедами, самокатами , повітряними кулями чи ще якоюсь транспортною атрибутикою ? Просто побудуйте на цьому місці сучасний великий виключно критий ринок типу "Ювант" тільки втричі більший і не морочте ні собі ні людям голови. Архітектурно виважений він стане окрасою старого міста без якого середньовіччя - не середньовіччя. Чи автору відомо, що наше місто започатковано саме заради торгівлі і ринку, ярмаркам, бо інакше Пісачуку не було б де розігнатися за своїми фантазіями.
Тарас Показати IP 16 Липня 2019 22:42
Місто без мера, роботи непочатий край а воно розвиває туризм. Для початку хоть траву покоси і то якась буде користь...
Лучанин Показати IP 17 Липня 2019 00:07
Приберіть цей смітник із центру міста!!! Це позор Луцька !!!
Треба зробити... Показати IP 17 Липня 2019 00:20
Скільки років про це говорено.Та робіть накінець.
Лучанин Показати IP 17 Липня 2019 08:58
Замість того, щоб переносити, потрібно його модернізувати. Ринки - завжди були супутниками життя людей і багато історичних місць так мають назви пов"язані із ринками(наприклад, Площа Ринок у Львові). Проблема в тому, що в нас біля середньовічного замку знаходиться середньовічний ринок: брудний і антисанітарний. Хіба не можна його привести до ладу: поставити нові павільйони, збільшити кількість точок гігієни, поставити холодильники, щоб м"ясо по півдня на прилавках не валялось?
нострадамус Показати IP 17 Липня 2019 10:21
зробіть ринок елементарно цивілізованим. бажано в історичному стилі середньовіччя і він стане такою ж прикрасою Луцька як і замок. невже на це в пісарчука бракуе розуму? але ж "ломать не строить"- багато розуму не треба!..
нострадамус Показати IP 17 Липня 2019 10:25
а ще зразу ж знайдеться море бажаючих на цю земельну ділянку. і що тут побудують? без варіантів- знову черговий торгівельний центр "ПортСіті-2". і чим це буде краще старого ринку??? питання риторичне.
Джек Показати IP 17 Липня 2019 22:34
Що тут думати?ДАВАЙТЕ ПРОГОЛОСУЄМО? + ЗНЕСТИ - НЕ ЗНОСИТИ І ХАЙ ВЛАДА ДУМАЄ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus