USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Старому ринку облаштують стоянку для автобусів і пересувних цирків

29 Серпня 2017 18:29
Частину торгових точок із Центрального ринку планують перенести на ЛПЗ, а на їхньому місці мають облаштувати повноцінну стоянку для автобусів, зокрема екскурсійних.

Про це йшлося під час круглого столу за участю представників Луцької міської ради та підприємців із Старого ринку 29 серпня.

«Ми орієнтуємося на те, що наше місто повинно розвиватися. Сьогодні ми стикнулися з тим, що щоразу місто відвідує все більша кількість туристів», – відзначив депутат Луцькради Сергій Була. І для того, щоби їм було зручно доїхати до історичної частини міста та припаркувати авто, а також із метою облагородження території, частину Старого ринку, розташовану ближче до центрального парку, мають переобладнати під стоянку.
Необхідність відкриття стоянки, розташованої безпосередньо біля Старого міста, за словами Сергія Були, зумовлена ще й тим, що немає належних паркомісць для екскурсійних автобусів. Тож міська рада вже напрацювала відповідний проект.

Читайте ще: ЯК РЕКОНСТРУЮЮТЬ ЦЕНТРАЛЬНИЙ РИНОК ЛУЦЬКА

«Ми хотіли б, щоби Волинська облспоживспілка передала цю земельну ділянку (на території Центрального ринку, – ВН) місту для облаштування стоянки під автобуси для того, щоб ми могли приймати гостей, які прибуватимуть до нашого міста», – зазначив Сергій Була. Та додав, що облспоживспілці було запропоновано також встановити на вказаній території туалет і душ.

До того ж, міська рада веде переговори із «Волиньобленерго», аби воно теж передало місту частину своєї земельної ділянки, біля трансформаторної підстанції.

На майбутній стоянці зможуть розміщуватися й пересувні цирки, які зараз розташовуються біля «Там Таму», де невдовзі має розпочатися будівництво.

Представники міськради відзначили, що їхні зусилля направлені на те, аби зробити Луцьк привабливим для туристів. Із цією метою, до прикладу, були вкладені кошти на реконструкцію парку Лесі Українки.
Своєю чергою, торговцям, що мали підписаний договір із Волинською облспоживспілкою, дія якого закінчилася 28 серпня, запропоновано «переїхати» на ЛПЗ. Із частиною підприємців договори оренди мають продовжити до квітня наступного року.

Підприємці ж поділилися, що налякані перспективою, адже, за їхніми словами, йдеться про 450 робочих місць. Тож вони підготували відкритий лист до громади Луцька з проханням підтримати продовження терміну оренди ділянки на Старому ринку, аби вони не змушені були припиняти свою діяльність. Лист підписали близько 2 тисяч осіб – відвідувачів ринку.

Окрім того, підприємці зазначили, що самі зацікавлені в розвитку ринку та належному його вигляді, тому навіть готові вкладати власні кошти з цією метою. За їхніми словами, сучасний вигляд ринку – це, переважно, заслуга стихійний торгівців, які й залишають сміття та захаращують територію, та облспоживспілки, котра належно не доглядає за ділянкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Марія Показати IP 29 Серпня 2017 18:34
Півстоліття думали, тепер з десяток років будуть облаштовувати. Це по-нашому.
лучанин до Марія Показати IP 30 Серпня 2017 09:48
Автостоянка там і була до приходу банди Кривицького
рома Показати IP 29 Серпня 2017 19:07
потрібно повністю перенести старий ринок, і зробити туристичне містечко !
Я до рома Показати IP 29 Серпня 2017 19:44
Секондхенди закрити потрібно і гральні автомати,ти ж не турист і толку тобі з тих туристів,вчепились за той кусок землі,наче занятись більше немає чим,як глянеш на студентів які в 7 ранку біля дверей секонда чатують,то про туристів не особо згадую,а просто душа болить за наших людей,ти вже свій коментар відпрацював,можеш займати чергу за шмотками...
Лучанин Показати IP 29 Серпня 2017 19:14
Да, з однієї сторони хотілося б щоб там була стоянка, але краще щоб вона таки була поруч а не на тому місці. Під стоянку можна було б викупити території в мешканців біля ринку, або на це місце перенести контейнери тих підприємців. Можна було б перенести госпіталь, а на його місці зробити і хорошу стоянку і приміщення віддати під якийсь музей щоб все було поруч. Варіантів є багато, але ж легше повиганяти людей залишивши їх без доходів, наплювати на лучан які постійно ходять на ринок, повідбирати в людей гаражі тощо. Невже взагалі нічого корисного зробити неможливо, тільки шкоду? Скільки коштує місце на тому ДПЗ? Чув що не 20 тис., а в десять раз більше. Хто таке потягне? Хто туди поїде? Отже висновок лише один - знищення малого бізнесу. Це всі здобутки чи ще чогось чекати?
Ііі до Лучанин Показати IP 30 Серпня 2017 07:10
Який малий бізнес,там половина торгашів навіть не ПП, а продавці більшість не оформлені,перенести той смердючий ринок ближче до очисних,а будуть бунтувати податкову на них !!!!!
123 Показати IP 29 Серпня 2017 19:23
А біля входу у замок не можна зробити стоянку для екскурсійнних автобусів, чи туристи через весь старий ринок підуть до замку?
лучанка Показати IP 29 Серпня 2017 19:45
стоянка із своїм цирком в нас вже є МІСЬКРАДА
Я Показати IP 29 Серпня 2017 19:46
Під стоянки місця повно,що ви маніпулюєте тим "старим містом" разом з "туристами".. Облаштуйте,або дайте людям довести до ладу той ринок і всім буде добре..
до лучанина Показати IP 29 Серпня 2017 19:50
Припаркую авто в чи в квартирі чи біля будинку в якому ви живете, А на рахунок госпіталю зайдіть будь-ласка на його територію і дуже голосно оголосіть свою ідіотську ідею.
Абориген Показати IP 29 Серпня 2017 19:59
Треба думати в першу чергу про людей громади, яка обирала і буде обирати депутатів. А туристи? А туристи? Туристи потім. Те,що чужак скаже про місто, то це його думка. Головне, яку думку про місто висловлюе абориген. Так от скажу. Не по делу ця задумка.
норм до Абориген Показати IP 29 Серпня 2017 23:20
Все по ділу! А вот аборигенів з базару треба гнати.
Мефодь Показати IP 29 Серпня 2017 20:02
баригі скинуться, занесуть конверт з баблом депутатам, і ринок= срач залишиться на місці. 26 років незалежності бариги так жили і так дальше жити хочуть і будуть. Як казав Голохвастов ( свінота необразованая)
Алкаш до Мефодь Показати IP 29 Серпня 2017 20:51
Свинота необразована це ти . На том ринку 90 %відсотків людей з вищою освітою . А то і з двома . Якщо держава не може забезпечити людей гідною роботою це інше запитання . І те що хтось хоче відірвати кусок ласої землі це друге питання . А по туристів ці байки чули в 2014 році . Коли заживем по новому .
bob до Мефодь Показати IP 29 Серпня 2017 21:10
100%. Одна з найжахвіших с*ак міста
Я до bob Показати IP 29 Серпня 2017 21:52
"Одна" і "найжахвіших" це вже не одна,висловлюйся грамотно,от такі грамотєї і аруть тут про"перенести..."як кури в городі,яким пшона кинули...
zbbas Показати IP 29 Серпня 2017 20:24
Є варіант який мабуть всіх влаштує - перенести ринок до облспоживспілки , поруч з мостом на Ковельській. Місця там вистачає. Вже й спуск там зробили, всього лише зробити покриття і загородити. Ринок фактично залишиться майже на місці. Крім того буде можливість розвантажити вулицю Б.Хмельницького пустивши транспорт до ринку по Набережній, а на перспективу подумати про невеличку АС в районі ринку в приміські села.
Деко до zbbas Показати IP 29 Серпня 2017 21:28
Це місце треба декомунізувати. На місці ринку було озеро. Комуністи засипали його. Для того, щоб повернутися до історичної правди треба цю місцевість декомунізувати-вирити озеро і Замок предстане у своїй первинній красі любартовського періоду. Як що певна частина людей за ринок, певна за стоянку авто,то всі за озеро до комуністичного періоду - патріотично і сучасно.. А стоянки машини, ринок, сміття- це совкове мислення
дед Показати IP 29 Серпня 2017 21:39
ринок автобази і т п повинні бути за містом а центральний ринок знести терміново гпз поруч привикнем а за рахунок туристів поповним бюджет
Я до дед Показати IP 29 Серпня 2017 23:18
Ти коми навчись ставити спочатку,а потім тобі туристи бюджет поповнять..отакі грамотєї і рішають)))рішали,понаїжають
я до я до Я Показати IP 30 Серпня 2017 00:17
Ви б не тикали, а самі грамоті повчилися(понаїжджають)!
Микола Показати IP 29 Серпня 2017 23:26
Пересувний цирк буде. А мавпи будуть?
Пп Показати IP 30 Серпня 2017 07:04
Цей шанхай треба вивезти,ніколи не ходив тим лабіринтом,бридоття!
Я до Пп Показати IP 30 Серпня 2017 10:14
Цікаво,якими ти дєбрями ходиш?Всі секонди знаєш?Смердоття
Депутат Показати IP 30 Серпня 2017 09:51
Базарники робіть внески збирайте гроші усе буде нормально як і було
Пенсіонер Показати IP 30 Серпня 2017 10:54
Іван прибере базар, Степан облаштує автостоянку, а Микола буде паркувальником. І всі "замороки" стануть на свої місця.
Сергій. Показати IP 30 Серпня 2017 17:05
Згадайте базарчик "Ювілейний" напроти ЗАГСу. Скільки було мови та протестів проти перенесення торгових місць на "Північний". "Відбирають бізнес" і таке інше. Перенесли, всі звикли , напроти ЗАГСу побудували сучасне кафе, дит.майданчик, чисто і гарно, в порівнянні з тим, що було, коли був базар. І на "Північному" є сучасні магазинчики, є простіші, але в цілому непогано. Так само і з центральним ринком :потрібно той бардак перенести з цетральної частини міста. Але надати тим підприємцям можливість придбати, недорого або й безкоштовно ,торгівельні місця на іншому ринку. І всі звикнуть і будуть задоволені.
Я до Сергій. Показати IP 30 Серпня 2017 20:52
Да ти що...перенесли на 500 метрів той базар,а ти за Гостинець заходив?бабкі сидять,а за дім побуту заглядував?чисто!
михаил Показати IP 30 Серпня 2017 20:37
однозначный перенос на новое место там перспектива старый рынок сделал свое дело и он должен уйти
михаил Показати IP 30 Серпня 2017 20:49
утверждение что на старом рабочие места не совсем корректно -платят налоги меньшинство рынок работает на весах страдают люди из села им предоставлены места на земле антисанитария полная мяснные ряды-зимой холод летом жара- собственник ничего не предпринимает бары на рынке слов подобрать нельзя а ведь рядом исторический центрпредставте если бы возле вашего дома был такой бедлам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus