USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

«Це оголошення війни», - представник Палестини про намір США визнати Єрусалим столицею Ізраїлю

6 Грудня 2017 13:16
У Палестині кажуть, що якщо президент США Дональд Трамп визнає Єрусалим столицею Ізраїлю, то це буде означати оголошення війни.

Як інформує Еспресо з посиланням на Reuters, про це заявив представник Палестини у Великій Британії Мануель Хассассіан.

Він зауважив, якщо американський очільник вирішить перенести посольство США з Тель-Авіва до Єрусалима, що й означатиме визнання останнього столицею Ізраїлю, то це стане справжнім «поцілунком смерті» у вирішенні цього конфлікту.

«Він оголошує війну на Близькому Сході, він оголошує війну проти 1,5 мільярда мусульман і сотень мільйонів християн, які не збираються миритися з тим, що святі святині повністю будуть під гегемонією Ізраїлю», - наголосив Хассассіан.

Зазначимо, що 6 грудня Трамп має намір вперше визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Статус Єрусалима - одне з найгостріших питань у відносинах між Ізраїлем і арабськими сусідами. Ізраїль вважає Єрусалим своєю столицею, але палестинці вірять, що Східний Єрусалим - столиця їхньої майбутньої держави.

Статус Єрусалима безпосередньо пов'язаний з конфліктом між Ізраїлем і Палестинською автономією, яку підтримують інші арабські держави і весь ісламський світ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus