USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Військовий з Луцька, який втратив обидві ноги, планує продовжити службу

8 Серпня 2023 20:39
Військовослужбовець Тарас Сасовський у Луцькому центрі реабілітації готується до протезування ніг. Чоловік родом із Луцька, йому 43. Як розповів Суспільному, у цивільному житті багато років працював у Польщі, згодом організував власний бізнес.

Тарас займався паверліфтингом, військового досвіду не мав. На службу лучанин пішов у перші дні повномасштабного вторгнення.

«Проживаємо біля аеродрому, коли почалися вибухи, то я зрозумів, що це вже почалася повномасштабна війна. Тоді дітей швидко зібрали та відправили у Польщу. Потім повернулися, і 26-го лютого вранці зібрав рюкзак і поїхав у частину. Розумів, що по-інакшому я не зможу», – каже чоловік.
На службі Тарас Сасовський став стрільцем, потім кулеметником, командиром відділення гранатометників.

«Перший тиждень ти ще не розумієш що відбувається, звикаєш до всього цього, а потім відрізняєш приліт від виходу і з кожним боєм досвід зростає і потім стаєш таким вовком!» – акцентує військовий.
Читати ще: Втратив обидві ноги: військовий з Волині вчиться ходити на протезах та чекає народження сина

Про службу в «гарячих точках» військовослужбовець розповідає, що з собою брав найнеобхідніше: пляшку води, пару снікерсів, бойові комплекти, яких ніколи не буває багато.

«Може буде спокійно чи гаряче. Твоє екіпірування – немало важливий чинник, який допоможе ефективно виконати завдання, і бути корисним, слухати командира, побратимів, щоб розумів, що вимагається від тебе і підрозділу», – говорить лучанин.

У зоні бойових дій, говорить Тарас Сасовський, бійці намагаються відновитися різними способами, однак найголовніше – це сон.

«Хочеться виспатися при першій нагоді, далі намагаєшся перевантажитися, відволіктися. Хтось читає, хтось дивиться фільми лайтові, спілкування з родиною, якщо є інтернет – підзаряджаєшся. Я скажу, що воювати легше, ніж чекати», – каже.
Читати ще: «Потрібно покласти багато людей, щоб контрнаступ був швидким», – доброволець з Волині про втрату ноги, образу на чоловіків у тилу та ціну контрнаступу. Інтерв’ю

Поранення лучанин отримав у бою під Бахмутом, коли стався мінометний обстріл.

«Ми були на позиціях, почався стрілковий бій. Виносили мене десь 3 години, це було під обстрілами, щільним вогнем, але дякуючи їм, Господу – мене винесли, завезли в лікарню і я вижив», – пригадав військовий.
Після реабілітації Тарас Сасовський чекає на поїздку до Львова на протезування ніг, після чого планує продовжити службу. Говорить: можу бути інструктором і передавати здобутий на війні досвід.

«Український воїн – не байдужий. Я спілкувався з людьми з різних регіонів, військових частин і не бачив жодного байдужого, щоб хтось сказав, що прийшов, аби заробити гроші чи пересидіти. Усі розуміють чого ми там і що робимо», – додав лучанин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
1234 Показати IP 8 Серпня 2023 21:18
дякую
От Показати IP 9 Серпня 2023 08:32
Що за падло мінусує?
321 Показати IP 10 Серпня 2023 12:48
А краще вивчитись на юриста, стати суддею і звільнити Волинь від корупційної погані
ABC до 321 Показати IP 10 Серпня 2023 23:43
Звучить як бджола, що звільняє вулик від меду.
До АВС Показати IP 12 Серпня 2023 08:26
Глибока думка. Дуже глибока. Мабуть приклад "судівської" мудрості, або фахового корупціонера, що може бути варіантом - два в одному тілі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus