USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Ціль – перемогти»: Христина Соловій продемонструвала у Луцьку «Українську лють». Фоторепортаж

15 Серпня 2022 11:24
Відома українська співачка Христина Соловій завітала до обласного центру Волині у рамках туру «Українська лють», присвяченому підтримці українських воїнів, які захищають Україну від російського загарбника. На концерті фанати співачки могли насолодитися улюбленими хітами.

Христина Соловій, вийшовши на сцену розважального центру «Промінь», одразу ж заспівала пісню, яка під час війни набула трішки іншого значення, – «Хто, як не ти?»

«Доброго вечора, слава Україні! Луцьк, ми дуже давно з вами не бачилися. Я хочу щиро вам подякувати за те, що ви прийшли на цей концерт, адже це один зі способів донату на українську армію, яка принесе нам перемогу. Інакше бути не може. Я не знаю жодної людини, яка не вірить у нашу перемогу. Сподіваюся, що ви отримаєте сьогодні насолоду, адже цей концерт – комплімент для вас. Всі українці сьогодні волонтери: і музиканти, і люди у залі. Ми стали великою нацією, і я вважаю, що ми маємо святкувати це кожного дня, навіть до перемоги», – звернулася до лучан співачка.
Протягом концерту артистка доносила національні меседжі, підтримавши людей в окупованому Херсоні та наголосивши, що нам потрібно повернути своє море, адже ми його нікому не збираємося віддавати, як і херсонські кавуни. «Звідки в тебе сині очі, сині мрії і думки? Та з тобою синє море, не чорніє від біди...», – заспівала Христина Соловій.

А після цього вона виконала одну з найвідоміших пісень російсько-української війни:«Я думаю багато з вас прийшли сюди за «Українською люттю».
«Я хочу, щоб війна закінчилася і тут звучали пісні про кохання, щоб більше нікому з українських музикантів не доводилося писати пісень про війну. Але такі часи. Наш ворог хоче, щоб наше життя залишилося у фотографіях, в якихось архівах, хоче стерти нас з лиця землі, але ми йому цього не дозволимо. Наша історія є настільки багатою, з геніальних українських музикантів виростають нові покоління, які надихаються попередніми, це нерозривний зв’язок, адже він український», – переконана Христина Соловій.

Також артистка розповіла про лучанам про свій зв’язок з Луцьком та наголосила на важливості знання історії: «Я дуже мало знаю про Луцьк, дуже рідко тут бувала не з концертом. Однак для мене це дуже загадкове та майже рідне місто, тому що тут моя мама провела дні свого дитинства разом із дідусем, якому випало прожити всього 36 років. Його знищили КГБісти. Я дуже багато уваги на цих концертах приділяю зверненню до засвоєння наших уроків історії. Зазирніть у свій родинний фотоальбом, запитайте, хто ваші бабця, дідусь, яким життям вони жили, про що вони мріяли, що вони хотіли і що вони виборювали. А виборювали вони те, що ми зараз маємо. Ми маємо нести відповідальність за кожен прожитий день».
Пісні «Fortepiano», «Шкідлива звичка» допомогли слухачам згадати мирне життя, але Христина Соловій нагадала, що українці щодня зі зброєю в руках борються за свою свободу, виконавши пісню «Я твоя зброя».

«Ця пісня з’явилася за десять годин до повномасштабного російського вторгнення. Я присвятила її всім тим, хто взяв до рук зброю, особливо тим людям, котрі майже такі, як я за віком та духом, які нічого не бояться. За нами сила, за нами правда. Мир настане тільки після нашої перемоги», - наголосила співачка.

Христина Соловій обіцяла, що у турі «Українська лють» звучатимуть пісні перемоги: «Наступну пісню мені співала моя бабця і казала, що не можна було тоді співати таких пісень, бо за це могли посадити. І ось всім вам відомий бравий хлопець (лідер гурту Бумбокс Андрій Хливнюк, – О.З.) вийшов на Софіївську площу, записавшись в тероборону, та заспівав «Ой, у лузі червона калина».
Публіка не хотіла відпускати музикантів та Христину Соловій, тож співачка заспівала чи не найвідомішу свою пісню «Тримай», а також пісню «Таксі», яка записана з переможцем Євробачення KALUSH.
Насамкінець лучани з квітами вишикувалися, аби подякувати Христині Соловій за чуттєвий та патріотичний виступ.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus