USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ціна хліба одного з луцьких виробників в півтора рази перевищить середньоукраїнську?

2 Березня 2009 11:45
Заступник начальника державної інспекції з контролю за цінами у Волинській області Вікторія Темчишена під час наради у голови Волинської ОДА 2 березня розповіла про те, що цінова ситуація на Волині в цілому є стабільною, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
За оперативними даними, у лютому ціни на продукти в області загалом відповідали середньоукраїнським. Різниця в цінах була «плюс-мінус три відсотки», – заначила пані Темчишена. Вона зазначила, що знизились ціни на м’ясо птиці на 5% і на яйця курячі на 10%. Подорожчали фрукти та молокопродукти, а також на цукор-пісок. З березня цукор може ще подорожчати, – вважає чиновниця.
Виробники хочуть збільшити ціну на хліб. Зокрема, «Ковельський хлібокомбінат» хоче підвищити ціну в середньому на 9%, мотивуючи це подорожчанням складників собівартості, зокрема борошна. Проте відповідних висновків щодо зростання вартості хліба «цінова» інспекція підприємству ще не надала.
ДП «Луцький КХП-2», як розповіла Вікторія Темчишена, проінформував, що виробництво хлібобулочних виробів є збитковим. Рівень збитковості – приблизно 20%. Тому «КХП-2» хоче збільшити ціну хліба більш, ніж на 60%. Проте інспекція також ще не перевірила обгрунтованість такого підвищення.
Голову Волинської обласної державної адміністрації Миколу Романюка здивували цифри, які подав «Луцький КХП-2». За словами губернатора, якщо ціни на хліб збільшаться так, як це пропонує підприємство, то вартість перевищить у півтори рази середньоукраїнську.
Також пан Романюк доручив заступнику начальника держінспекції з контролю за цінами у області проаналізувати ситуацію з цінами на ліками, особливо на ті, які виробляються в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus