USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ціни на м'ясо в Україні підскочили на 30%: чи чекати спаду після Великодня

13 Квітня 2023 21:41
В Україні фіксують підвищення цін на м’ясні продукти. Проте на спад вартості можна очікувати наприкінці весни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького в ефірі телемарафону.

«Здорожчання становить в межах 30%. В даних продуктах є певна сезонність. Зменшення попиту – як тільки починається великий піст і зростання попиту більш різке безпосередньо ближче до Великодня, оскільки вже люди готуються до свята. Тому очікується певне здешевшання», – сказав він.

За його словами, різкого здорожчання вартості м’яса не було, як, наприклад, яєць. З огляду на це, не може бути сильного падіння, але зниження на 5-7% очікується ближче до кінця весни.

Далі ціни залежатимуть від того, яка буде ситуація з зерновими, новим врожаєм і кормами. Висоцький також сподівається на сприятливий погодний фактор. За його словами, якщо ситуація складеться позитивно, то й ціни на м’ясні продукти будуть стабільні.

Раніше ми повідомляли, що в березні 2023 року в Україні подорожчали овочі, але подешевшали крупи.

Також ми писали, скільки цього року коштуватиме великодній кошик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus