USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Цьогоріч на Волині відремонтують низку медзакладів

25 Січня 2018 13:50
На галузь охорони здоров’я на Волині цьогоріч планують спрямувати близько 1,02 мільярда гривень.

Про це йшлося під час бюджетних обговорень у Волинській обласній раді 25 січня.

Із загального обсягу видатків на медицину 677,439 мільйона гривень становить субвенція з державного бюджету, яку мають скерувати, зокрема, на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет (15,358 мільйона), хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу (29,811 мільйона), виплату щомісячної державної допомоги ВІЛ-інфікованим дітям (206 тисяч) і придбання лікарських засобів особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (3,149 мільйона).

Ще 92,025 мільйона гривень додатково планують спрямувати на утримання окремих медичних закладів області, з яких 49,099 мільйона – на фінансування обласного перинатального центру, котрий мають відкрити у 2018 році.

3,774 мільйона гривень, своєю чергою, мають передбачити в обласному бюджеті на придбання медикаментів і перев’язувальних матеріалів окремим категоріям хворих, зокрема 1,4 мільйона – Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанню та 2,374 мільйона – Волинській обласній клінічній лікарні.

Окрім того, протягом 2018 року заплановано провести реконструкцію та капітальний ремонт низки медичних закладів області. Із цією метою передбачено асигнування в розмірі 161,911 мільйона гривень.

Так, відповідно до проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який реалізується спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку, заплановано провести капітальні ремонти Луківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, амбулаторії загальної практики сімейної медицини в Жовтневому, Володимир-Волинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини та Литовезької амбулаторії ЗПСМ (загалом – 15,07 мільйона гривень). Реконструкцію приміщень передбачено провести Турійської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, Привітненської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, Лаврівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, Олицької амбулаторії ЗПСМ, Чаруківської амбулаторії ЗПСМ, торгового центру під Володимир-Волинську амбулаторію загальної практики сімейної медицини № 2, Зимненського фельдшерсько-акушерського пункту, Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 у Луцьку, військкомату під амбулаторію загальної практики сімейної медицини в Рожищі, дитячої поліклініки ЦРЛ у Ковелі тощо. На реконструкцію приміщень мають загалом скерувати 146,84 мільйона гривень.

Ще 6,15 мільйона гривень заплановано виділити на завершення будівництва жіночої консультації Волинського обласного перинатального центру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus