USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Цьогоріч абітурієнти подали до ВНУ більш ніж 20 тисяч заяв. ФОТО

3 Серпня 2009 10:26
Цьогорічна вступна кампанія відрізнялася від попередніх лише тим, що вступник мав ще більшу можливість, аніж попередні роки, подати свої документи на різні напрями підготовки. Якщо зважити на те, що подали документи і спеціалісти, і магістри – приймальна комісія опрацювала більш ніж 20 тисяч заяв. Про це 3 серпня у коментарі «Волинським Новинам» розповів секретар приймальної комісії Волинського нацуніверситету імені Лесі Українки Андрій Слащук.
 
У вступника цього року було більше можливостей, оскільки додали кількість предметів у сертифікатах, – сказав Андрій Слащук. У ВНУ було прийнято на бакалаврів понад 18 тисяч заяв, минулоріч їх було в межах 10 тисяч. Якщо ще зважити на те, що подали документи і спеціалісти, і магістри – приймальна комісія опрацювала більш ніж 20 тисяч заяв, – додав він. «Але скільки вступників буде – не відомо, бо за одним абітурієнтом може стояти навіть 10-20 заяв», – зауважив фахівець. Зарахування на всі форми навчання відбуватиметься до 10 серпня.
 
Щодо кількості державних місць, то пан Слащук розповів про їхнє зменшення. «Державних місць у нас менше, аніж минулого року, як на денну, так і на заочну форми навчання в межах 10%, як і прогнозувало Міністерство», – сказав він.
 
Цього року у ВНУ державних місць на денну форму навчання – 874, заочну – 269. На денну платну форму навчання до вузу може вступити 1430 людей, заочну – 1576 осіб.
 
Традиційно найбільш популярними залишаються спеціальності «правознавство», «фінанси», «політологія», «документознавство». Цього року дуже в попиті «правознавство», яке є й найдорожчою спеціальністю вузу, – зауважив фахівець. Менше вступають на технічні спеціальності «фізика», «математика».
 
Наразі ж, за словами секретаря приймальної комісії, триває визначення вступника – на яку спеціальність чи напрямок він йтиме. «Ще йде рух: переписування заяв, подача оригіналів документів», – сказав він. Поблизу стін Волинського нацуніверситету купчаться батьки та абітурієнти, які шукають свої прізвища у списках цьогорічних студентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus