USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Цукерка замість цигарки - в Луцьку агітували за здоровий спосіб життя

17 Листопада 2016 16:13
Альтернативу курінню особам, які полюбляють смакувати цигарками, пропонували громадські активісти на Театральному майдані Луцька. Втім, не всі погоджувалися на таку підміну.

Акція відбулася сьогодні, 17-го листопада, з нагоди Міжнародного дня відмови від куріння.

Співорганізатор акції, громадська активістка Мар'яна Сорочук у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла, чому ця акція необхідна в обласному центрі.

«Нашими діями звертаємо увагу на те, що чимало людей байдужі до свого здоров'я, до законів й оточуючих. Ми хочемо, аби сьогодні курці замислилися над своїми діями, а міська влада встановила рекламу про заборону куріння», - розповідає пані Мар'яна.
Курці з усмішкою зустріли акцію, уважно читали брошури. Втім, були й такі, хто не хотів обмінювати цигарку на цукерку. З такими вже спілкувалися поліцейські.

Правоохоронці кажуть, що в більшості випадків роз’яснюють про усі ризики від куріння, особливо у громадських місцях, хоча доводиться іноді й штрафувати любителів цигарки.

«Курців у нас багато. Аналізуючи ситуацію, більшість - це чоловіки, відсотків 70. Також переважна більшість курящих – молодь. Ми роз'яснюємо людям, що не можна курити в громадських місцях, на дитячих майданчиках, на території навчального закладу. Здебільшого містяни та гості Луцька просять вибачення та викидають цигарку у смітник. Втім, бувають такі, хто грубіянить й не хоче припиняти порушення, то ми штрафуємо – 51 гривня», - розповідає поліцейський Олег Вихованець.
Із цього приводу лучанка Алевтина Козак, яка є вчителем луцьких першачків, наголошує, що курці у громадських місцях – вкрай егоїсти.

«Якщо люди не думають про своє здоров'я – їхні проблеми. Але від цього не повинні страждати маленькі лучани. Діти – це ж наша гордість, а вони, як губка, все беруть від дорослих: мавпують жести, поведінку. Тому кожен з нас повинен бути прикладом і на вулиці не курити, дотримуватися прописаних правил у суспільстві. Почавши з маленького – ми змінимо світ навколо себе, а так зміниться й уся країна», - вважає педагог.
Захід організували члени громадської рада при облдержадміністрації, патрульна поліція Луцька та обласний центр здоров'я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus