USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Цукрові заводи Волині ухиляються від сплати податків?

14 Серпня 2009 18:04
Заступник начальника головного фінансового управління Волинської обласної державної адміністрації Іван Артисюк у коментарі «Волинським Новинам» розповів, що деякі підприємства області платять своїм працівникам заробітну плату, однак утримані з неї податки не передають до бюджету.
 
Як приклад, пан Артисюк навів ВАТ «Горохівський цукровий завод». «Для бюджету селища Мар’янівка – це головне бюджетоутворююче підприємство», – каже посадовець. Але за інформацією фінансового управління Горохівської райдержадміністрації, завод із початку сезону варіння цукру 2008 року практично не перераховує податку.
 
«Я знаю, що підприємство працювало, цукор варило, людей набирало, люди працювали і заробітну плату, певно, вони одержали. Тому що Горохівський цукровий завод у нас не значиться серед підприємств, які боргують великі суми заробітної плати. Взагалі, я цього не пригадую. Значить вони розрахувалися, заробітну плату заплатили, а податку від них немає», – сказав Іван Артисюк. Він, щоб пересвідчитись у цьому, зателефонував до бухгалтерії Мар’янівської селищної ради. Там підтвердили – з вересня 2008 року по новий рік підприємство податку з доходів фізичних осіб не перераховувало.
 
За словами пана Артисюка, подібне діється і на ВАТ «Володимирцукор» та деяких держлісгоспах Волині.
 
Водночас, згідно з законодавством, якщо банк не отримав від підприємства підтвердження про сплату податку з доходів фізичних осіб, він не має права видавати готівку на сплату зарплати. На думку пана Артисюка, банківські установи повинні звернути на це увагу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus