USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Цунамі в Індонезії: загинули понад 160 людей, сотні будинків у руїнах

23 Грудня 2018 10:26
Щонайменше 168 людей загинули, майже 750 постраждали в результаті руйнівного удару цунамі, який обрушився на узбережжя Індонезії пізно ввечері 22 грудня. Про це повідомляє СNN із посиланням на заяву Сутопо Пурво Нугрохо, спікера Національного агентства із запобігання стихійним лихам.

Стихія вдарила по житлових і туристичних районах: зруйновано 558 будинків, серйозно пошкоджено дев'ять готелів, 60 ресторанів, 350 човнів і малих суден. Сотні людей залишилися без даху над головою та змушені шукати прихисток у тимчасових притулках.

Індонезійська влада не виключає, що число жертв і постраждалих може зрости.

"Ми все ще збираємо інформацію, - сказав Нугрохо. - Найбільш постраждалим районом є Панденгланг, розташований уздовж прибережної зони, включаючи житлові і туристичні зони вздовж пляжів Лесунг, Каріта, Телук Лада, Панімбанг".

Руйнівні наслідки удару цунамі видно на кадрах, знятих місцевою владою з повітря:

Інше видання Channel New Asia опублікувало відео з виступу гурту Seventeen в індонезійському місті Танджунг-Лесунг.

На ньому видно, як величезна хвиля накрила музикантів та глядачів посеред концерту.

Вокаліст популярної групи Ділан Сахару та ще один музикант вважаються зниклими безвісти.

За даними місцевого агентства метеорології, кліматології і геології, цунамі спровокували підводні зсуви, викликані виверженням вулкана Кракатау.

Нагадаємо, цунамі обрушилося на індонезійське узбережжя ввечері 22 грудня та сталося у Зондській протоці, що розділяє острови Ява і Суматра. Особливо від стихії постраждали індонезійські округи Панденгланг, Південний Лампунг і Серанг.

У вересні 2018 року Індонезії вже довелося пережити аналогічну трагедію. У результаті потужного землетрусу на острові Сулавесі та викликаної ним хвилі цунамі загинули понад 2 тисячі людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus