USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вибухи в Індонезії: до нападу можуть бути причетні діти

14 Травня 2018 07:40
Родину з шести людей, включно з чотирма дітьми, підозрюють в організації вибухів у церквах Індонезії, пише ВВС Україна.

Під час серії вибухів у другому за чисельністю місті країни, Сурабаї, загинули 13 людей.

Відповідальність за напад взяло на себе угрупування "Ісламська держава".

В одній церкві жінка підірвала себе разом з доньками, поки її чоловік і сини підірвали себе у двох інших. Чоловік заклав бомбу у машину, сини підірвали вибухівку на собі. Дочкам було 9 та 12 років, синам 16 та 18.

Вибухи сталися один за одним. За даними поліції, родина, яка нещодавно відвідувала Сирію, належить до мережі Джемах Аншарут Даулах. Це організація натхненна ідеями "ІД".

Поліція повідомила, що запобігла атакам на інші церкви у країні і затримала кількох підозрюваних. Індонезія є найбільш густонаселеною мусульманською країною в світі.

"Напади були скоординовані так, щоб вразити вірян, які прийшли на ранкову службу до церкви.

Останнім часом жінки у терористичних угрупуваннях в Індонезії стали дуже активними, але це перша атака, в якій використали дітей.

Влада Індонезії отримувала схвальні відгуки за її невпинну боротьбу з тероризмом після вибухів на Балі 2002 року. В країні вдалось провести успішну комбінацію антитерористичних заходів - арешти, вбивства терористів поряд з програмою дерадикалізації, яка зосереджувалася на зміні ставлення та забезпечення альтернативних доходів для звільнених терористів.

Але поширення впливу "ІД" за кордоном активізувало раніше слабкі організації джихадистів.

У цій колись толерантній, плюралістичній і в більшості мусульманській державі останнім часом з'явилась нетерпимість, що вплинуло на нацменшин і зробило їхнє життя там дуже тривожним", - редактор BBC Indonesia Ребекка Хенщке.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus