USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Цвістимуть аж до осені: у центральному парку Луцька комунальники висаджують квіти

23 Травня 2023 18:52
У Луцьку в центральному парку триває другий етап посадки квітів.

Про це розповіла Суспільному майстриня комунального підприємства «Парки та сквери Луцька» Алла Можелюк.

«Центральний парк має площу 77 гектарів, – розповів директор комунального підприємства «Парки та сквери Луцька» Олександр Михалусь. – Більшу частину його території затопило через велику кількість опадів восени, взимку та навесні. Цього року вдруге працівники підприємства взялись косити траву».

Відповідно до «Програми розвитку та утримання парків та скверів Луцької громади» на 2022-2024 року комунальне підприємство доглядає чотири парки в обласному центрі. На 2023 рік передбачене фінансування у розмірі – сім мільйонів гривень. Зі слів Олександра Михалуся, ці гроші використовують на санітарне утримання, косіння трави та комплекс заходів з догляду за деревами, кущами та клумбами.
Нині комунальники висаджували сульфінії у ковані конструкції, яких в парку 11. «В одну чашу по три сульфінії», – каже працівниця підприємства Руслана Ховайло. Додає: цвістимуть вони аж до осені.
Як розповів директор комунального підприємства «Парки та сквери Луцька» Олександр Михалусь, реконструювали центральну алею парку в 2019 році. Тоді ж майстриня підприємства Алла Можелюк зробила дизайн квітників.
Комунальниця каже: на кожній клумбі – різні сорти квітів, в залежності від освітлення. Квіти на клумбах у парку висаджені так, щоб коли відцвітуть одні, то розпочинали цвісти інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus