USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Цигарки та алкоголь знову подорожчають

29 Липня 2010 14:29
Не пізніше 31 липня будуть опубліковані нові ставки акцизу і мінімальне податкове зобов'язання зі сплати акцизу на тютюнові вироби з урахуванням індексу споживчих цін, який становить 106,9% - хоча підвищення акцизів відбулося всього лише на початку місяця.
Про це інформує ТСН.
У вівторок, 28 липня Кабінет міністрів видав розпорядження про ставки акцизного збору на тютюнові вироби та алкоголь, визначені з урахуванням інфляції.
Ставки акцизного збору на тютюнові вироби у твердих сумах з одиниці реалізованого товару, визначені з урахуванням індексу споживчих цін, складуть:
- сигари, включаючи сигари і сигарилли з вмістом тютюну - 149,66 гривень за кіло;
- сигарети без фільтра, цигарки - 43,03 гривень за тисячу штук;
- цигарки з фільтром - 96,21 гривень за тисячу штук;
- тютюн і замінники тютюну, інші, промислового виробництва, тютюн «гомогенізований» або «відновлений», тютюнові екстракти та есенції - 53,45 гривень за кілограм;
- тютюн для куріння із вмістом або без вмісту замінників у будь-якій пропорції - 74,83 гривень за кіло;
- жувальний і нюхальний тютюн - 21,38 гривень за кіло.
Мінімальне податкове зобов'язання зі сплати акцизного збору на тютюнові вироби, визначене з урахуванням індексу споживчих цін, складе для:
- сигарет без фільтру, цигарок - 61,47 гривень за тисячу штук,
- цигарки з фільтром - 160,35 гривень за тисячу штук.
Податкове зобов'язання зі сплати акцизного збору за кожну власну назву сигарет обчислюється одночасно за ставками у відсотках до обороту з продажу та у твердих сумах з одиниці реалізованого товару.
Відповідно до урядового розпорядження будуть діяти такі ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої, визначені з урахуванням інфляції:
- вина виноградні натуральні - 0,01 гривень за літр;
- вина виноградні натуральні з додаванням спирту і кріплені - 2,14 гривень за літр;
- вина ігристі - 3,1 гривні за літр;
- вермути та інші вина виноградні натуральні з додаванням рослинних або ароматизованих екстрактів - 2,14 гривні за літр;
- інші зброджені напої, суміші зі зброджених напоїв із додаванням спирту - 42,12 гривні за літр;
- спирт етиловий, неденатурований, з концентрацією спирту 80%, спирт етиловий та інші спиртові дистиляти та спиртні напої, отримані шляхом перегонки, денатуровані, будь-якої концентрації - 42,12 гривень за літр.
У розпорядженні Кабміну сказано, що в «Урядовому кур'єрі» не пізніше 31 липня 2010 року будуть опубліковані вищевказані ставки акцизу і мінімальне податкове зобов'язання зі сплати акцизу на тютюнові вироби з урахуванням індексу споживчих цін, який становить 106,9%.
Слід нагадати, що акцизи на ці товари підвищувалися зовсім недавно. Скажімо, із 1 липня 2010 року в Україні підвищили ставку акцизів на пиво на 23,3% і на тютюнові вироби - приблизно на 30%.
Нагадаємо, на початку січня 2010 року уряд України затвердив стратегію реформування податкової системи, яка передбачає суттєве збільшення акцизних платежів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
грек Показати IP 29 Липня 2010 19:34
нагода кинути.
Антиянек Показати IP 30 Липня 2010 02:15
мало

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus