USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Туреччина планує повернути до Європи затриманих бойовиків ІД

2 Листопада 2019 22:51
Влада Туреччини має намір повернути до Європи затриманих під час наступу на півночі Сирії бойовиків терористичного угрупування «Ісламська держава» (ІД), які є громадянами європейських країн.

Про це повідомляє УНІАН.

«Ми – не готель для жодного з членів ІД», – заявив сьогодні в Анкарі міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу.

Одночасно він піддав критиці рішення кількох європейських держав, зокрема Великої Британії та Нідерландів, позбавляти громадянства підозрюваних у членстві в «Ісламській державі». На думку Сойлу, такі заходи «неприйнятні та безвідповідальні». Даних про кількість затриманих на півночі Сирії європейців він не повідомив.

9 жовтня влада Туреччини почала військовий наступ на північні регіони Сирії, який широко критикувався іншими країнами.

17 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після тривалих переговорів з віце-президентом США Майком Пенсом погодився на п'ятиденне перемир'я, аби дати курдським формуванням можливість залишити «зону безпеки» на півночі Сирії. Турецький лідер також обіцяв повністю зупинити військову операцію в тому випадку, якщо всі бійці SDF покинуть 30-кілометрову смугу вздовж турецького кордону в установлений термін.

22 жовтня Ердоган і президент РФ Володимир Путін за підсумками тривалих переговорів у Сочі підписали меморандум. Згідно з цією домовленістю, бійці з курдського угрупування YPG повинні були залишити 30-кілометрову зону безпеки до 29 жовтня. Росія заявляє, що ця домовленість виконана. Туреччина пригрозила відновити військову операцію проти YPG, яку вона вважає терористичним угрупуванням, якщо її бійці не залишать межі зони безпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus