USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Туристам пропонують поїсти «мішленівські» страви у космосі за $130 тисяч

15 Травня 2023 00:21
Французька компанія Zephalto пропонує туристам скуштувати страви з зіркою Мішлен у космосі.

Шістьох мандрівників відправлять у подорож на стратосферній повітряній кулі – це герметична капсула під назвою Celeste.

Подорож та страви з зіркою Мішлен у стратосфері коштуватимуть $130 тисяч, повідомляє CNN Travel.

Celeste підніматиметься на висоту 25 кілометрів над Землею, що дозволить мандрівникам «помилуватися вигинами» нашої планети. У цей час їх пригощатимуть вином та «мішленівськими» стравами.

Усі квитки до 2025 року вже заброньовані.

«Космічний досвід, розроблений командою інженерів найвищого рівня у співпраці зі світовими експертами, спирається на 60-річний досвід польотів на повітряних кулях Французького космічного агентства (CNES).

Подорож, що змінить ваше життя у гармонії з природою, стане найбільш революційною пригодою, яку тільки можна собі уявити», – кажуть у компанії.

Попереднє бронювання квитків коштує 10 тисяч євро (приблизно 10 900 доларів). Загалом подорож на Celeste обійдеться у 120 тисяч євро (близько 131 100 доларів).

У компанії кажуть, що місця на перші рейси з кінця 2024 до середини 2025 року вже розкупили. Зараз вони продають слоти на середину 2025 року і майбутнє.

Celeste обіцяє доставити шістьох пасажирів і двох пілотів на максимальну висоту всього за 90 хвилин зі швидкістю чотири метри на секунду.

Потім капсула буде парити над Землею протягом 3 годин – цього вистачить, щоб насолодитися обідом з кількох страв і кількома келихами французького вина.

Утім, краєвиди і сама подорож залишаються в центрі уваги, адже дозволять гостям «оцінити і перейнятися красою навколишнього середовища», сказав засновник компанії та колишній авіадиспетчер Вінсент Фаррет д’Астьєс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus