USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Тут варитимуть крафтові сири: громада з Волині – серед переможців проекту на 20 млн грн

25 Грудня 2021 20:02
Цуманська громада – одна з 12-ти громад, які об’єднались і виграли 20 мільйонів гривень від Міністерства розвитку громад і територій на розвиток сироваріння.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів голова Цуманської громади Анатолій Дорошук.

З його слів, в середині грудня на територію громади приїжджали науковці, які займаються підготовчими роботами щодо згаданого проекту.

«Вони поїхали, взяли проби ґрунту в Липно і Холоневичах, де в наступному році будуть робити поліпшення пасовищ, щоб покращити молоко в корів. Також нам привезуть насіння і добриво», – пояснив він.

У проекті беруть участь 12 громад – 11 з Рівненщини і одна (Цуманська) з Волині. Зокрема на Рівненщині це Козинська, Вараська, Мирогощанська, Гощанська, Боремельська, Корецька, Млинівська, Повчанська, Бугринська, Острожецька та Острозька. Організатором процесу стала Козинська тергромада.

Як повідомляє Мінрегіон, 21 грудня заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря під час робочого візиту на Рівненщину вручив громадам-переможцям сертифікат на 20 мільйонів гривень держпідтримки.

Проєкт реалізовуватиметься протягом двох років. За цей час місцеві жителі отримають консультації щодо виготовлення сирів та подальшого просування своєї продукції, будуть придбані добрива та травосуміші, підготовлені та засіяні пасовища, буде придбаний трактор та інше обладнання для заготовки кормів, населення отримає обладнання для доїння корів, буде придбано обладнання для сироварні, облаштовані свердловини для водопостачання тощо.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олесь Показати IP 25 Грудня 2021 21:06
Нормальний кусок сира відірвали від бюджета . Подивимося який сир буде.
Андрій до Олесь Показати IP 25 Грудня 2021 22:28
головне щоб до корів хоч щось дійшло...
Пецька Показати IP 26 Грудня 2021 01:57
Слово "Крафт" - (ремесло, вміння) ліплять куди не лінь, це ж так модно, стильно, молодіжно.....дибіли чи як ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus