USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Туз поставив крапку Банаді?

4 Вересня 2008 11:05
Луцький міськрайонний суд закрив провадження по справі щодо позову Володимира Банади та Тимофія Янка до виборчого блоку «Наша Україна» у Волинській області. Про це 4 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Суд, виносячи це рішення, послався на те, що не має законодавчо закріплених повноважень щодо впливу на справи, що лежать у внутрішній компетенції виборчих блоків та політичних партій: «Винесення судового рішення з цього питання стало би втручанням держави чи посадової особи судді у внутрішні справи політичних партій, виборчих блоків».
 
«Вони (суд – «ВН») виходять з ситуації, тобто приймають рішення ніяке», – зазначив у коментарі «Волинським Новинам» Володимир Банада, оскільки закриття провадження не дає остаточної відповіді на проблему спірникам. Голова Волинської крайової організації НРУ зазначив, що буде подавати апеляцію.
 
Представник третьої особи у справі –  ВОО Народний Союз «Наша Україна» Святослав Туз прокоментував зі свого боку рішення суду: «Це рішення є на нашу користь чи не на нашу. Воно просто-напросто підтверджує, що міжпартійна конференція і виборчий блок – це є суб’єкти, які керуються у своїй діяльності документами, які були підписані трьома суб’єктами, які утворювали угоду». Пан Туз бідкається, що щодо діяльності виборчого блоку немає належної законодавчої бази, яка би регулювала це питання, і тому у блоці керуються насамперед внутрішніми документами. «Я вважаю рішення суду абсолютно законним і таким, що відповідає букві закону» –  підсумував представник НСНУ.
 
Довідково:
 Предметом позову Тимофія Янка та Володимира Банадаи стали документи, на основі яких їх позбавили депутатського мандату: Протокол № 6 Політичної ради виборчого блоку обласних організацій партій «Наша Україна» від 07 листопада 2007 року та рішення Міжпартійної конференції виборчого блоку «Наша Україна» у Волинській області від 18 березня 2008 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Вересня 2008 14:06
Бондар думає, що він поховав Банаду. Даремно. Банада - особистість, він ще про себе заявить, а ось Бондар фактично себе для великої політики вже закопав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus