USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Творча зустріч і сільський театр: на Волині - актор театру і кіно Петро Панчук

14 Вересня 2015 18:30
Творча зустріч із Заслуженим артистом України, лауреатом Національної премії імені Шевченка, актором театру і кіно Петром Панчуком та ветеранами галузі кіно- відеомережі району відбулася у кінотеатрі «Волинь» міста Горохова з нагоди Дня українського кіно.

В залі кінотеатру розгорнута книжкова виставка на тематику: “Непересічний талант земляка”. Учасники зустрічі переглянули фільми за участю Петра Панчука, а саме: “Трудом і молитвою”, “Милі мої українці”. Пісенний дарунок присутнім зробили працівники районного народного дому “Просвіта”. Ветеранів галузі відзначилио Почеснами грамотами та подарунками, - повідомляє ВОДТРК.

День українського кіно щорічно відзначається другої суботи вересня.

Окрім цього, на Горохівщині організували сільські гастролі народного театру на чолі з заслуженим артистом України Петром Панчуком

Так, 12 вересня 2015 року у переповненій залі Будинку культури села Пустомити Горохівського району Волині відбувся показ знаменитої вистави Григорія Горіна «В селі Анатівка» («Тев'є-молочник»), яку сільському глядачу представили актори народного театру Народного дому «Просвіта» села Лобачівка на чолі з заслуженим артистом України Петром Панчуком.

Гастролі сільського театру організували активісти Горохівської районної організації ВО «Свобода», - повідомили у прес-службі організації.

«Побувавши на виставі народного театру села Лобачівка й побачивши, як натхненно грають сільські актори під керівництвом Петра Панчука, ми з моїм заступником по Горохівській «Свободі» Леонідом Кравчуком запропонували їм свою підтримку. Вона виявилася плідною. Завдяки нашій співпраці прем’єрний показ знаменитої вистави «В селі Анатівка» («Тев'є-молочник») з успіхом відбувся в селі Лобачівка. У цій виставі дуже багато сказано, засобами театрального мистецтва тут передані найтрагічніші сторінки історії, що відбувалися на українській землі, – і совєцька окупація, й голодомори та голокости, і примусові переселення людей… І ось – черговий успіх, аншлаг у селі Пустомити! Треба було бачити, як сільські глядачі, затамувавши подих, ловили кожне слово й рух акторів», – ділиться враженнями голова Горохівської районної організації ВО «Свобода» Валентина Магурчак.

«Сільські актори грали просто неймовірно! Після почутого й побаченого того вечора місцевій молоді вже й дискотека виявилася зайвою. Безумовно, така ініціатива горохівських свободівців варта похвали, і цю співпрацю варто продовжити.

Адже сільську молодь, якій змістовне дозвіллля нерідко замінює хмільне застілля, слід привчати до театрального мистецтва, до спілкування з прекрасним. Треба відроджувати по селах славні просвітянські традиції, повертати народні театри. Тим більше, коли в них є такі талановиті наставники, як Петро Панчук», – додав присутній на перегляді вистави у селі Пустомити перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

До слова, Петро Панчук, актор Національного театру імені Івана Франка, уродженець села Лобачівка Горохівського району, цьогоріч отримав Шевченківську премію у номінації «Театральне мистецтво» за втілення образу Тараса Шевченка на вітчизняній театральній сцені.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus