USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Президент вручив Шевченківську премію волинському акторові

11 Березня 2015 11:02
Петро Панчук, актор Національного театру імені Івана Франка, уродженець села Лобачівка Горохівського району, отримав Шевченківську премію у номінації «Театральне мистецтво» за втілення образу Тараса Шевченка на вітчизняній театральній сцені.

Нагадаємо, Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка назвав лауреатів-2015. Серед них - наш земляк Петро Панчук. У день 201-ої річниці від дня народження Великого Кобзаря президент Петро Порошенко вручив Національну премію імені Тараса Шевченка за 2015 рік, - йдеться на офіційному сайті Президента України.

«Складаю слова шани цьогорічним лауреатам Шевченківської премії – найвищої національної та найпочеснішої премії. Ви здійснили вагомий внесок у розвиток та популяризацію національної культури, її інтеграцію у європейський культурний простір», - сказав Порошенко під час свого виступу на церемонії вручення Національної премії України імені Тараса Шевченка

Відзначаючи нашого земляка Петра Панчука, президент відзначив його акторський талант та працю.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: «ДВІЙНИК» ШЕВЧЕНКА З ВОЛИНІ - ПРО ЙОГО СХОЖІСТЬ З КОБЗАРЕМ

«Наша Шевченкіана поповнилась створенням образу Тараса Шевченка у виконанні Петра Панчука. Завдяки його визначному акторському таланту та праці перед нами постає образ людини-творця, яка велінням Божим стала Пророком для всього народу» - відзначив Порошенко.



Нагадаємо, Петро Панчук – провідний актор Київського театру імені Івана Франка, лауреат премії Кабінету Міністрів України ім. Лесі Українки, лауреат Міжнародної премії ім. М. Гоголя – ніколи не забував про малу батьківщину.

На прохання директора лобачівської «Просвіти» Василя Гриба навіть створив аматорський театр, який місцеві актори називають театром імені Панчука, здійснив постановку оповідання «Земляки» Василя Шукшина. На репетиціях цієї вистави у Лобачівці побували актриса з Варшави Магдалена Важеха і її колега Ганна Охрімчук з Києва. А прем’єра пройшла за участю акторки Московського театру студії ІРТ, лауреата міжнародного фестивалю в Неаполі Марії Караман, самого Петра Панчука та його дружини Людмила (володарки гран-прі Всеукраїнського конкурсу читців імені Т.Г.Шевченка).



Крім Петра Панчука, цьогоріч Премію також отримали:

Юрій Буряк, поет - за книгу віршів "Не мертве море";

Микола Компанець, художник - за мистецький цикл "Земля моїх батьків" та ілюстрації до творів М. Гоголя;

Костянтин Москалець, письменник - за книгу літературної критики та есеїстики "Сполохи";

Нинішнім розміром зазначеної національної премії президент встановив 240 тисяч гривень кожна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus