USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Тимошенко обділила постраждалих волинських селян

18 Серпня 2008 12:37
Начальник головного управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Анатолій Аршулік під час наради у волинського губернатора 18 серпня розповів про жнива та осінньо-польові роботи у області, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
Згідно з інформацією пана Аршуліка, на Волині вже обмолочено понад 90% площ зернових. Наразі зібрано 600 тисяч тонн збіжжя, а всього передбачається зібрати 720 тисяч тонн, що більш, ніж на сто тисяч більше за минулорічний показник. Середня урожайність також покращилася та становить 28 центнерів з гектара.
Хоча і проблем вистачає. Серед них – встановлення зернотрейдерами демпінгових цін на фуражне зерно, а також питання неякісного жита і загалом посівного зерна. За словами Анатолія Аршуліка, серед загальнодержавних досягнень – величезний урожай і встановлена урядом закупівельна ціна на збіжжя.
Як зазначив голова Волинської обласної державної адміністрації Микола Романюк, виділені урядом кошти постраждалим від липневої стихії районам йдуть лише на компенсації сільськогосподарським підприємствам. Кабмін у відповідній постанові не врахував пропозиції волинської влади щодо виділення допомоги і особистим селянським господарствам. За словами Миколи Романюка, ОДА розгляне питання щодо часткової компенсації з бюджету області для селян, чиї посіви понищила чи пошкодила негода.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus