USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Тимошенко пообіцяла купити для Волині кардіологічне обладнання

14 Жовтня 2009 08:43
Кардіологічний  центр відкрився у Волинській обласній клінічній лікарні. Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка вчора, 13 жовтня, взяла участь у його відкритті, повідомила, що до кінця року уряд профінансує закупівлю ангіограму (препарату для штучного кровообігу) для цього центру. Про це інформує репортер «Волинських новин».
Власне, відкриття центру перетворилося в один великий прийом прем’єрки. Освятили відділення священики на чолі з архієпископом Луцьким і Волинським Михаїлом.

Головний лікар обллікарні Іван Сидор водив Юлію Тимошенко новообладнаними приміщеннями: кабінетом кардіореанімації, навантажувальних проб та УЗД серця, палатами для пацієнтів. За Тимошенко ходили міські та обласні чиновники, а також волинські нардепи-бютівці.
 

Спілкуючись із головним лікарем лікарні Іваном Сидором, Тимошенко запропонувала йому відкрити на Волині навчальний центр лікарів-кардіологів. «У нас оперуються з Івано-Франківська, Рівного та інших міст», - розповів Іван Сидор. «Якщо є така  база, то можна організувати навчання, щоб передавати досвід далі», - порадила Тимошенко.
«Ми відкриваємо уже 11-те відділення, і три зараз у реконструкції. І це ми робимо за залучені кошти», – зауважив прем’єрці пан Сидор. На запитання Тимошенко «Як ви залучаєте кошти?» головний лікар, жартуючи, розповів анекдот: «Наркоз безкоштовно, а пробудження за бакси». Насправді ж, зізнався лікар, його заклад рятують тільки благодійні внески

За останні кілька років для обласної лікарні лише на потреби кардіологічних відділень придбано лікувально-діагностичної апаратури на суму 2,5 мільйона гривень, повідомили у Волинській ОДА.
 
Це - монітори та станцію моніторного спостереження, дефібрилятор, 12-канальний електрокардіограф, екстрактор кисню, апарат високочастотної електрокоагуляції, дозатори. У відділеннях кардіореанімації, кардіології та торакальної хірургії провели реконструкцію і капітальний ремонт.
 

На обладнання центру пішло 1 мільйон 350 тисяч гривень, повідомив Іван Сидор. «Міністерство дало апаратури на 440 тисяч, а ще 400 тисяч дав місцевий бюджет», - уточнив він.
«Я поміняла всі свої робочі графіки, щоб приїхати до вас», - переконувала прем’єрка персонал лікарні.

Довідково:

Кардіоцентр Волинської обласної клінічної лікарні складається з відділення кардіології, відділення інвазивної кардіології,  відділення електрофізіологічних досліджень серця, відділення кардіохірургії, ангіографічної лабораторії, відділення кардіореанімації, кабінетів УЗД серця, навантажувальних проб та клініко-діагностичної лабораторії.

На Волині зареєстровано 537 тисяч жителів з серцево-судинними захворюваннями.  Щороку в області реєструється більше 800 випадків гострого інфаркту міокарда, близько 3 тисяч випадків гострого коронарного синдрому та більше 11 тисяч гострих коронарних нападів.

Загалом, за 9 місяців поточного року в лікарні проведено на судинах та серці 1299 операцій. Лише на серці зроблено понад 270 операцій, в тому числі - 70 в умовах штучного кровообігу. У рамках виконання обласної програми \"Кардіологія\" з обласного бюджету виділено 300 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 14 Жовтня 2009 09:50
вона вже купила...ви просто ше не знаєте...обладнання вже працює і волиняни живуть до 150и років...УРА ..ВАНА ПРАЦУЄ!!!
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2009 13:47
дідо, ти що обкурився знову?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus