USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Типове російське шоу: як політики та блогери реагували на допит Януковича

25 Листопада 2016 17:21
Судове засідання у справі розстрілів учасників Євромайдану, свідком в якій проходить Віктор Янукович, відбулося у п’ятницю, 25 листопада. Проте, через неявку "беркутівців", засідання перенесли на понеділок, 28 листопада.

Таке рішення ухвалили у зв'язку з нездатністю доставити із СІЗО обвинувачених. Їхній виїзд блокувався протестувальниками. Біля виїзду з СІЗО перебували близько 30 активістів з прапорами "Правого сектора" і організації "Вільні люди". Вони тримали у руках плакати з написами "вбивць Небесної сотні за ґрати", "Кров Небесної сотні на ваших руках" і "Вбивці - в'язницю", - повідомляє ТСН.

Під час засідання Янукович спробував виступити з політичною заявою, однак це заборонив робити київський суддя. Втім, президент-утікач заявив, що вимагає доставити обвинувачених на засідання. Він також погодився прибути на засідання 28 листопада.

Зазначимо, що ТСН.ua вів онлайн-трансляцію із судової зали, яка прикула до себе увагу численної аудиторії. Більшість висловлювали обурення цим допитом, називавши його "типовим російським шоу".

Що говорили про допит Януковича українські політики та блогери - читайте у матеріалі.

Наприклад, глава МВС Арсен Аваков зазначив, що Янукович вже достатньо спровокував крові та бід в Україні. Він наголосив, що МВС не буде брати участь "у черговій провокації московської маріонетки і вступати у силовий конфлікт із протестувальниками". Проте Аваков зазначив, що Національна поліція та Нацгвардія забезпечать доставку підсудних у суд, як тільки буде технічна можливість.


Водночас генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що не варто очікувати чогось важливого від допиту Януковича в суді. З його слів, цей допит ініціював захист "беркутів", що підозрюються у розстрілах на Майдані, а в Ростов звезли всю кремлівську медіа машину. "Я особисто розглядаю це дійство в якості чергової піар акції про нелегітимну київську хунту в річницю Євромайдану", - наголосив Луценко.


"Кремлівські покровителі кривавого диктатора зрозуміли: ГПУ вийшла на фінішну пряму для початку судових процесів проти організованого злочинного угрупування Януковича. І це - його останній шанс поговорити в якості свідка", - додав генпрокурор.

Українські політики і блогери переконані, що відеодопит Януковича першою чергою потрібен йому самому і країні-агресору Російській Федерації, чию волю він виконує з пропагандистською метою. Наприклад телеведучий та блогер Сергій Іванов зазначає, що відеодопит президента-втікача – "це шоу - не для України, а для російських медіа, які рознесуть маячню "легітимного" по всьому світу".
Нагадаємо, 25 листопада президента-втікача мали допитати як свідка у справі розстрілу на Майдані. Сам же Янукович має свідчити із залу районного суду Ростова. Щоб допитати Януковича у форматі конференц-зв'язку, Міністерство юстиції надсилало документи до Росії двічі. Оскільки після першого запиту частина документів зникла. Справа про розстріл 48 українців на Інститутській у Святошинському суді слухається вже півтора року. Про дозвіл на допит Януковича повідомили 22 листопада, за даними ЗМІ на судове засідання акредитувались майже 300 журналістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
111 Показати IP 25 Листопада 2016 17:36
Те що Яник непотріб, то це ясно і так, але якщо серйозно,то де хоть одна справа відносно нього розглянута в судах? самі його прикривають...
Кастрюлька Показати IP 25 Листопада 2016 17:37
А почему такое однобокое освещение события? Не интересно узнать, кто расстреливал майдан?
Сераховичі Показати IP 25 Листопада 2016 17:38
Не розумію -для чого і для кого ГПУ влаштовувала це шоу? Це доказ того що луцик " імпотент" як політик і як прокурор? Оця дешева вистава точно не добавила авторитету Украіні та іі політикам! .
адекватний Показати IP 25 Листопада 2016 18:07
Не знаю, як і хто там побачив російське шоу, а я побачив чергову порцію типового українського лайна, яке з 2014 року почалося)) - це ж треба так облажатися: "президент-втікач" на допит прийшов в країні-агресорі, а так звані демократи не змогли перевезти підозрюваних з онієї вулиці столиці на іншу і називають це "неявкою". Їм завадило 30 "протестувальників")) Чиєю ви тут свідомістю намагаєтеся маніпулювати? Ви знаєте, давно побутує думка, що майданні розтріли - це темна дільце шоколодного свина і Ко. Ще ж тоді, в дні протестів, злапали паскуду пашинського з цілим багажником зброї, але, як то наші люди, одразу ж відпустили, замість вчинити народний суд на місці. От звідси треба починати. Все просто: в сліпій гонитві до збагачення (бо ж мало завжди було мордяці) і будучи міністром економіки, вальцман тоді хитро скористався ситуацією і "розвів" батю з одного боку, а весь народ - з іншого. Тепер Януковича бояться, як ладану окаянні, щоб бува часом не вказав прізвища справжніх організаторів і замовників. Його і не допитають, ось побачите. Завжди буде щось вилазити. Наступного разу може зв"язку не буде чи ще щось придумають. Але хай но Трамп заступить на пост президента, вріже підкормку тим вивертням нашим і усунеться від їх заступництва, ось тоді може все і зміниться.
ВОВК Показати IP 25 Листопада 2016 18:42
Читав що яника готували до допиту краще ніж Білана до Євробачення, навіть Плющенко мав на другому плані кататись на ковзанах :) а тут не склалося, вцілому забуде він до понеділка все що його там навчили тому і кричав щоб його негайно допитали!
свідомий Показати IP 25 Листопада 2016 18:58
Активісти вимагали покарати винних при цьому блокували доставку підозрюваних до суду так хто ж їх має карати якщо не суд виходить що їхні дії суперечать їх лозунгам а людей вчергове тримають за ідіотів. Мій лозунг псевдопатріотів "активістів" під суд воїнів правопорядку на волю і тоді буде в державі порядок.
Я Показати IP 25 Листопада 2016 19:27
Да Луцик знову обіс...ся!
ще не зовсім свідоми Показати IP 25 Листопада 2016 19:59
Згадаєте мої слова. Через кілька років учні в наших школах будуть вивчати так званий "майдан" разом з Голодомором та Чорнобильською аварією, як самі трагічні сторінки в історії України. На жаль.
123 до ще не зовсім свідоми Показати IP 26 Листопада 2016 07:18
Дітей у школі потрібно не зомбувати черговою пропагандою, а вчити аналітичному, адекватному мисленню. Адекватним людям з самого початку Майдана було видно, що явище штучно створене і добре сплановане. Мене чуть не загризли 3 роки тому, коли я говорила, що студентів на камери побили для того, щоб прийшло більше народу прлтестувати. А враховуючи факт, що всі ЗМІ працювали на Майдан...ось і маємо те, що, що було очевидним фактом для мислячої людини ще на початку...Але українці не роблять висновків зі своїх трагічних помилок. Невже ми нація, котра неспроможна адекватно мислити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus