USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Тисячі чехів мітингують щодо відставки прем'єра через «кримський скандал»

16 Листопада 2018 07:00
На центральні вулиці Праги вийшли тисячі людей, які вимагають відставки прем'єр-міністра Андрія Бабіша через скандал з поїздкою його сина в окупований Крим.

Про це повідомляє Новое время з посиланням на Novinky.

Люди тримають плакати, на яких написано Andrej do krimu (гра слів - заклик до кримінальної відповідальності і натяк на скандал з перебуванням Бабіша-молодшого в Криму). На одному з плакатів зображена лікар Діти Протопопова, яка визнала Бабіша-молодшого душевнохворим, а тому його не можна було судити по так званій справі Гнізда лелеки щодо махінацій з коштами ЄС.

На плакаті є напис: «Заспокою вашу дитину. Я гарантую вам!».

Раніше син прем'єр-міністра Чехії Андрій Бабіш-молодший заявив, що батько насильно відправив його в окупований Крим заради приховування фактів своєї корупційної діяльності. Сам Бабіш спростував слова сина, і додав, що той «страждає психічним розладом». У Генпрокуратурі Чехії заявили про проведення перевірки заяви сина прем'єра. Сам Бабіш пізніше визнав, що його син відвідував анексований Крим. У МЗС Чехії мають намір обговорити поїздку сина прем'єра в окупований Крим.

Як повідомлялося раніше, тисячі чехів мітингували проти призначення мільярдера Бабіша прем'єром.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus