USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тисячі чехів вийшли на мітинги проти призначення мільярдера Бабіша прем'єром

6 Червня 2018 13:21
За день до повторного призначення мільярдера Андрея Бабіша прем'єром Чехії у багатьох містах країни пройшли акції протесту.

Про це пише Європейська правда з посиланням на Radio Praha.

Транспаранти, принесені учасниками акції, нагадували про те, що Андрей Бабіш є обвинуваченим у справі про махінації з європейськими дотаціями. Без уваги протестувальників не залишилося також підозра, що повторно призначений прем'єр у минулому співпрацював з комуністичною спецслужбою StB (аналог радянського КДБ).

Учасники акції також тримали плакати «Комунізм - більше ніколи» і «Зупиніть злочинну комуністичну ідеологію» і фотографії жертв комуністичного режиму в Чехословаччині, пише DW.

Бабіш досяг домовленості про створення коаліції з чеською Соціал-демократичною партією, представники якої в середині червня проведуть голосування з питання формування коаліції.

Ймовірна коаліція отримає 93 місця з 200 в Палаті депутатів, що означає необхідність заручитися підтримкою комуністів. Петицію проти подібного альянсу підписали понад чверть мільйона чехів.

Нагадаємо, в Чехії Палата депутатів 16 січня проголосувала за вотум недовіри уряду нового прем'єр-міністра Андрія Бабіша. Політичні сили відмовлялися підтримувати прем'єра, поки його звинувачують в шахрайстві з коштами ЄС. Сам Бабіш заперечує всі звинувачення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus