USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У 18 лучан з банківських карток зникли гроші. Доповнено

24 Травня 2018 10:45
Днями із рахунків 18 лучан зникли їхні гроші. Шахраї скористалися можливістю перевипуску SIM-карт оператора “Vodafone” і таким чином заволоділи фінансовими номерами людей, а відтак - і доступами до їхніх рахунків, інформує прес-служба Приватбанку.

У банку запевняють, лучани, у яких шахраї через махінації з мобільними номерами, викрали кошти з рахунків, отримають свої гроші назад.

Служба безпеки банку провела розслідування цього випадку, завдяки чому були попереджені спроби зняття коштів у низки клієнтів.

На жаль, “Vodafone” - поки що єдиний з операторів, який не підтвердив співпрацю з банком у плані безпеки даних. Проте, оскільки клієнти фінансової установи не винні у ситуації, що склалася, керівництво ПриватБанку вирішило повернути викрадені кошти клієнтам.

З міркувань безпеки ПриватБанк радить використовувати контрактні тарифні плани - тоді усі операції по зміні SIM-картки будуть проводитися особисто у відділенні компанії при пред’явленні паспорта.

Ситуацію Інформаційному агентству Волинські Новини прокоментувала експерт із зовнішніх зв’язків «Vodafone Україна» Ярина Бравчук.

«Ми вже отримували подібні скарги від клієнтів ПриватБанку. Знаючи про проблему, ми запропонували систему верифікації, яка дозволила б банкам захистити своїх клієнтів від такого роду посягань шахраїв і нівелювати вразливість банківських послуг.

Низка банків готова впроваджувати рішення, натомість ПриватБанк не прийняв нашу пропозицію. Те, що банк вирішив компенсувати втрати постраждалим лучанам, говорить про те, що банківська послуга має недостатній захист і верифікацію клієнтів. Ми готові ще раз обговорити з банком наші пропозиції, оскільки розуміємо важливість надійного захисту фінансових коштів».

З власних джерел ІА Волинські Новини стало відомо, що половина постраждалих – працівники бюджетної сфери. Зокрема, вчителі луцької гімназії №4, які отримують зарплати на ці картки. В однієї з жінок таким чином «зникло» близько 21 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
anatolij Показати IP 24 Травня 2018 11:12
Треба бути обережним**
Ага Показати IP 24 Травня 2018 11:27
значить водафон домовився з банками, щодо тото щоб у клієнтів не було вибору, окрім як платити щомісячно за їх дебільний контракт, замісь того щоб платити тільки за те, скільки реально наговорив. Гнати на х..р з українського мобільного простору таких водафонів, а банкам посилити безпеку вкладів своїх клієнтів, бо вже отупіли до краю, будь-який "хакер" навіть рівня середньої школи, при бажанні може впертись в ті їх онлайн додатки. Тьму-таракань ср.на!(
Чернишов до Ага Показати IP 25 Травня 2018 12:46
При чому тут Водафон? Це послуга Привату і воне не допиляна в плані безпеки. І банку наплювати на це.
Українець Показати IP 24 Травня 2018 12:06
Приватбанк це банк аферистів
Лучанин Показати IP 24 Травня 2018 12:31
А приват точно поверне кошти?
Лучанин Показати IP 24 Травня 2018 12:40
А всі чомусь думають що Приват-24 вершина технологій, через цю систему і знімають кошти хакери
Лучанин до Лучанин Показати IP 24 Травня 2018 12:47
А може не через приват 24, а через функцію зняття коштів з банкомату без карточькі? Там де для підтвердження треба мати номер телефону який прикріплений до карточькі?
Анонім Показати IP 24 Травня 2018 21:25
Гроші ж повернули Хоча це і не вина банку. Повернули і це означає, що Банк дійсно любить українців. Інші банки цього б ніколи не зробили
Крымчанка до Анонім Показати IP 25 Травня 2018 13:08
Особенно любит украинцев Крыма!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus