USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Баварії знешкодили бомбу, через яку евакуювали тисячі людей

25 Грудня 2016 22:17
У німецькому місті Аугсбург знешкодили потужну бомбу часів Другої світової війни, повідомляє BBC Україна.

Через цю операцію у різдвяний день довелося евакуювати понад 50 тисяч людей. Це була найбільша аналогічна евакуація в країні після закінчення війни.

Вважають, що бомбу вагою у понад півтори тонни скинули на місто під час бомбардування в 1944 році. Той рейд завдав Аугсбургу значних руйнувань.

У неділю зранку силовики оточили центр міста. Місцеві жителі мали залишити його до 10 ранку за місцевим часом.

Згодом німецька поліція повідомила, що бомбу знешкодили.

Чиновники обрали для евакуації Різдво, бо провести її у звичайний робочий день було би складніше.

Бомбу знайшли під час будівництва в вівторок.

Мер міста Курт Грібі після початку евакуації закликав у Twitter "кожну людину переконатися, що її родичі, батьки і друзі знайшли безпечне місце". "Бережіть одне одного", - сказав мер у відеозверненні.

Влада вважала, що багато хто з евакуйованих побуде якийсь час у родичів і знайомих, але водночас у навколишніх школах і спортзалах відкрили евакуаційні центри.

Влада міста також оголосила, що громадський транспорт у цей різдвяний день буде безкоштовним.
У Німеччині щороку знаходять снаряди часів Другої світової. Зазвичай їх нейтралізують, проте у 2010 році троє вибухотехніків загинули під час спроби знешкодити стару бомбу.

У грудні 2011 року 45 тисяч людей евакуювали у місті Кобленц після того, як на дні Райну знайшли дві бомби. Їх знешкодили за три години.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus