USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Бердянську зухвало вбили активіста і учасника АТО. Відео 18+

31 Липня 2018 15:40
У вівторок, 31 липня, у Бердянську застрелили активіста Віталія Олешка. Чоловік воював в АТО та був відомим за позивним "Сармат". Замовником вбивства журналісти , а також бойовий побратим "Сармата" Андрій Маджаров, на очах якого сталаося вбивство, називають нардепа від "Волі Народу", місцевого олігарха Олександра Пономарьова.

Напад на Віталія Олешка стався у дворі готелю, що належить родині Олешка, на Східному проспекті, 157. За інформацією місцевих ЗМІ, двоє людей приїхали на червоному автомобілі, імовірно марки "Таврія", увійшли у двір і вистрілили в спину Олешку. Поруч з Віталієм знаходилися його дружина і друг - також учасник війни Андрій Манжаров, все це сталося у них на очах, пише УНІАН.

Очевидці стверджують, що номер автомобіля, на якому приїхали нападники АР8673.

За наказом першого заступника Голови Національної поліції України В'ячеслава Аброськіна на території Запорізької і Донецької областей введено в дію оперативний план "Сирена". Правоохоронці вживають заходів для встановлення та затримання особи, причетної до скоєння злочину.

"Сармат" був добровольцем батальйону НГУ "Донбас", учасником самооборони Бердянська, кавалером ордена "За мужність" 3-го ступеня, учасником боїв за Іловайськ, встиг побувати в полоні.

Сам про своє рішення піти добровольцем місцевим ЗМІ він розповідав так:

"Якраз розуміння ситуації зсередини, небезпека, яка насувалась на Бердянськ, і змусили піти на війну. Ми побоювалися збройного вторгнення в наше місто. Правоохоронним органам на той момент не зовсім довіряли. Самооборона була не озброєна. Від влади особливої підтримки не було, навіть допомога на блокпостах робилася більше на камеру. Ми зрозуміли, що небезпека – у якійсь сотні кілометрів від нас, а домогтися розуміння (цієї небезпеки – ред.) від чиновників було складно. Тому спочатку планувалося поїхати вступити до лав Національної гвардії і повернутися в Бердянськ. Так ми могли б мати озброєний підрозділ і на законних підставах допомагати нашому місту".



Що відомо про його бойовий досвід?

Наприкінці травня підрозділ "Сармата" вирушив у Петрівці Київської області на базу Нацгвардії. У цей час там формувався батальйон "Донбас". Їх записали добровольцями. Відправили у зону проведення АТО.

Перший бій відбувся на блокпосту в місті Попасна Луганської області. За даними командування, там було трохи людей, і опір мав бути дуже слабким. Ми своєю другою ротою висунулися з Артемівська. Але на місці виявилося все навпаки. Ми зазнали чималих втрат, – розповідав він.

Брав участь у звільненні Попасної та Лисичанська. Потім – у боях за Іловайськ. Під час Іловайського котла його взяли в полон, з якого він був звільнений у 2015 році. Кавалер ордена "За мужність" 3-го ступеня.

Що відомо про обставини вбивства?

Олешка вбили практично на очах дружини та бойового побратима. Андрій Маджаров розповів, що нападник здійснив 2 постріли з мисливської рушниці у спину Олешка у дворі готелю "Атмосфера", який активіст збудував власними руками і в якому проживав. При цьому, за його словами, до вбивства причетний депутат-мажоритарник Олександр Пономарьов. Про це пише Євгенія Мазур на 24tv.ua.

Перші хвилини після вбивства Віталія Олешка "Сармата": відео 18+



Очевидці стверджують, що зловмисників було двоє, і приїхали вони на червоному автомобілі, ймовірно "Таврія". Поліція ввела план "Перехоплення".

Журналіст Юрій Бутусов назвав ймовірного замовника: це нардеп від "Волі народу", місцевий олігарх Олександр Пономарьов.

"Бердянськ - маленьке місто, тих, хто сміє виступати проти влади - одиниці, і Олешко був одним з найбільш активних і зухвалих. Сам Пономарьов зараз - народний депутат у групі "Воля народу", а колишній директор "Агринола" і його друг Сергій Валентиров - депутат Блоку Порошенко. Тому Пономарьову і Валентирову все сходить з рук - навіть те, що через постачання неякісного масла "Агрінолом" були виведені з ладу танки 17-ї танкової бригади», – пояснює Бутусов.



Український доброволець та блогер Євген Шевченко також заявив, що вбивство Олешка замовив колишній мер Бердянська, чинний народний депутат Олександр Пономарьов. Такі заяви не безпідставні – після повернення із війни, крім всього іншого, Олешко активно виступав проти Пономарьова, а також заявляв про потужну співпрацю криміналу і влади у місті. Цьому присвячене і його останнє відео, викладене в мережу незадовго до вбивства.

Останнє відео Віталія Олешка "Сармата"



Разом з тим, проти Пономарьова ветеран виступав настільки активно, що, як пишуть місцеві ЗМІ, "нардепу всюди ввижається громадський активіст Віталій "Сармат", чию "руку" він вбачає у будь-яких подіях".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
АНАТОЛЬ_ Показати IP 31 Липня 2018 15:53
Таке зараз часто густо бувае. Там вбили, там зарiзали, там пограбували, там згвалтували, там вкрали
Степан (Крымчанин) до АНАТОЛЬ_ Показати IP 31 Липня 2018 17:22
Короче-будни. А что по воскресеньям?
До анатоля Показати IP 31 Липня 2018 17:09
Це ж вбили майже святого з посвыдченям ато тимбыльше з добробата.
Ага Показати IP 31 Липня 2018 22:56
Щоб вас п@дарів коментаторів поприбивали Анатоль і до

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus