USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Берестечку підтвердили спалах сальмонельозу

2 Червня 2016 13:53
Спалах сальмонельозу зареєстрували у Берестечко Горохівського району Волинської області. Від кишкової інфекції постраждало 25 осіб. Про це повідомили в ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Держіпедемслужби».

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини з посиланням на власні джерела, у п’ятницю, 28 травня, школярі місцевої школи та їхні батьки святкували випускний вечір в ресторані «Таверна». Вже 30 травня, в неділю, перші шестеро людей були доставлені в Горохівську ЦРЛ з ознаками гострої кишкової інфекції, згодом ще 4.

Лікарі первинної медичної ланки виявили ще 15 хворих при огляді учасників святкування. За результатами лабораторного обстеження у 4 осіб виявлено сальмонелу, інші проби матеріалу в роботі.

Під час святкування захворілі вживали страви, приготовані в закусочній та продукти, принесені батьками: полуницю, черешню, торти домашнього приготування.

ЧИТАТИ ЩЕ: СПАЛАХ КИШКОВОЇ ІНФЕКЦІЇ В ДНЗ ЛУЦЬКА: У П’ЯТЬОХ ДІТОК ВИЯВИЛИ САЛЬМОНЕЛУ

Щоб з'ясувати причини виникнення спалаху та для його ліквідації працівники санепідслужби проводять епідеміологічне обстеження в осередку. Для лабораторних досліджень відібрано 14 проб харчових продуктів, 20 змивів, 2 проби питної води, дослідження тривають. Лабораторно обстежені працівники закладу харчування. З’ясовується коло контактних, встановлено медичний нагляд за контактними особами, в тому числі в домашніх вогнищах. Профілактичні та протиепідемічні заходи в осередку інфекції продовжуються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus