USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Ковелі отруїлося 8 людей. Підозра на сальмонельоз

8 Червня 2016 17:22
Спалах гострої кишкової інфекції зафіксували у Ковелі. Про це УНН повідомили у прес-службі ДСЕСУ.

Так, протягом 7-8 червня в інфекційне відділення Ковельської ЦРЛ госпіталізовано 8 осіб із попереднім діагнозом гастроентероколіт, сальмонельоз.

Встановлено, що всі потерпілі брали участь у святкуванні із застіллям у місцевому кафе. Фахівці лабораторного центру розпочали епідеміологічне розслідування спалаху гострої кишкової інфекції.

Нещодавно повідомлялося, що в області зафіксували два епідемічні ускладнення - у ДНЗ №19 Луцька та після святкування випускного вечора у Берестечку Горохівського району. Так, в ДНЗ №19 захворіли 19 дітей, сальмонельоз підтвердили у 15 осіб. Епідрозслідування проводив Волинський обласний лабораторний центр. Під час обстеження відібрали матеріал 57 працівників ДНЗ, двічі обстежували працівників харчоблоку. Здійснили понад 10 проб продуктів та страв. Патогенної мікрофлори не виявили, але з зовнішнього середовища була двічі виявлена кишкова паличка. Опитування дозволило встановити усіх хворих та локалізувати і ліквідувати вогнище, тож ДНЗ зараз знову розпочав роботу.

Джерелом інфекції, ймовірно, були яйця з прикінцевим терміном реалізації, з яких готували омлет з порушенням технологій приготування на вечерю 17 травня.

Що ж до отруєння випускників, то причиною спалаху сальмонельозу, ймовірно, стали торти домашнього приготування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинь Показати IP 9 Червня 2016 19:45
В Ізраілі ще в зимку знайшли в наших яйцях сальмонеллу, і відразу знищили всі яйця. Це показували в Європі тільки не В Украіні!!! Роблять бізнес на людях всякі Добкіни!!! В Володимирі-Волинському вже давно не має чим дихати із- за тих птахофабрик!!! Люди почали більше хворіти. Труяться вже давно, тільки це ніхто не хотів оприлюднювати!!! Як буцімто ми їмо стільки курей і яєць що довкола Володимира їх набудували зі всіх сторін. На скарги людей ніхто не реагує!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus