USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

На Волині за місяць отруїлося сто людей

19 Липня 2016 13:46
За червень на Волині шлунково-кишкові інфекції вразили понад сотню громадян, з них - 87 людей захворіли на сальмонельоз.

Про це йшлося 19 липня під час прес-конференції Управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації на тему «Стан захворюваності на шлунково-кишкові інфекції в літній період».

Такий спалах шлунково-кишкових інфекцій в регіоні медики пояснюють безпечністю громадян у вживанні яєць, курятини, молочних продуктів, ранніх фруктів, а також купання у водоймах із великим скупченням людей. Між тим, не заперечують, що реорганізація держсанепідемслужби також вплинула на збільшення інфекційних захворювань в області.

Головний позаштатний спеціаліст з інфекційних хвороб Управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Галина Морочковська розповіла, що у червні мали місце кілька випадків масових отруєнь. Зокрема, це отруєння дітей в луцьких садочках №19 та ДНЗ №7, а також під час святкування випускного у Берестечку та отруєння в приватному таборі «Радість». Загалом, на Волині за місяць отруїлося 100 громадян: 13 чоловік з ознаками ротовірусної інфекції та 87 з висівами сальмонельозу.

«У випадках масових отруєнь ведуться службові розслідування. Що ж до попередження захворюваності, наразі Міністерство охорони здоров’я прийняло рішення реорганізувати держсанепідемслужбу, і тепер перевірка фермерських господарств, на яких заготовляється м’ясна та молочна продукція, проводиться ветеринарними службами», – каже Галина Морочковська.

Медики просять волинян не поспішати купувати ранні кавуни та персики, утриматись від покупок на стихійних ринках, не вживати сирі яйця, утриматися від купання у людних водоймах та пам’ятати про гігієну рук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus