USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Білгородській області нібито використали бельгійську зброю, – ЗМІ

4 Червня 2023 23:15
Уряд Бельгії звернеться до України по роз’яснення через інформацію, що зброю бельгійського виробництва використовували антипутінські збройні формування для рейду на Білгородську область РФ.

Як пише Кореспондент, про це йдеться в матеріалі Het Laatste Nieuws.

Згідно з даними «надійного джерела» ЗМІ, міністерки оборони й закордонних справ Бельгії Людівін Дедондер та Хаджа Лябіб якнайшвидше зв’яжуться з українською владою, щоб отримати роз’яснення ситуації.

«Ці поставки призначені для українських збройних сил для захисту своєї території та населення від російського вторгнення. Це чітко зазначено в документах, що супроводжують кожну поставку», – цитує HLN джерело.

«Таким чином, ця зброя не призначена для ізольованих угруповань із внутрішніми російськими інтересами», – додало воно.

Напередодні The Washington Post із посиланням на розвідувальні дані повідомила, що бійці «Російського добровольчого корпусу» і легіону «Свобода Росії», які воюють на боці України і наприкінці травня вторглися в Білгородську область, користувалися щонайменше чотирма тактичними транспортними засобами, переданими раніше Україні західними державами.

Йдеться, зокрема, про броньовані машини з посиленим протимінним захистом класу MRAP, а також гвинтівки виробництва Чехії та Бельгії і щонайменше один протитанковий гранатомет AT-4, яким часто користуються американські та загалом західні військові.

Сполучені Штати до цього неодноразово підкреслювали, що не схвалюють використання їхньої зброї для бойових дій за межами України. В українській розвідці говорили, що західна техніка в російських бійців опинилась як трофей після бойових дій із російськими військами.

Нагадаємо, 22 травня бійці так званого «Російського добровольчого корпусу» і легіону «Свобода Росії» вперше вторглись у Білгородську область Росії. Відтоді ці угруповання ще кілька разів здійснювали рейди на російську територію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 5 Червня 2023 11:50
коли пуйловський чобіт прийде в брусель, бельгійська зброя точно знадобиться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus